Alex Hutchinson

Google Stadia-utvikler: – Streamere burde betale for å streame spill

Google er riktignok ikke enig i kommentaren.

Google

Sjefen for Google Stadias Montreal-studio, Alex Hutchinson, skapte storm på Twitter denne uken, da han foreslo at streamere burde betale for å streame spill. Kommentaren har fått krass kritikk fra de fleste hold, og også Google har nå tatt avstand fra påstanden.

– Bør kjøpe lisens

Kaoset startet da Hutchinson meldte seg på i debatten om bruk av ulisensiert musikk på Twitch. Stadia-toppen påpekte at streamere også streamer spill uten lisens, og argumenterte for at man bør betale for retten til å spille spill på Twitch og andre strømmeplattformer.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

– Sannheten er at streamere bør betale utviklerne og utgiverne av spillene de streamer. De burde kjøpe en lisens akkurat som ordentlige selskaper må og betale for innholdet de bruker, sa Hutchinson.

I kjølvannet av uttalelsen har alt fra Twitch-kjentfolk til spillutviklere sagt seg uenige i Hutchinsons oppfatning. Som mange påpeker bidrar streamerne ofte til økt popularitet for spillene, slik vi nylig så med Among Us, som takket være Twitch klatret til toppen av Steams bestselgerliste to år etter lansering.

Google er uenig

Hutchinson mener problemet oppstår når gratis bruk av spill ikke fører til økte spillsalg. Han får imidlertid ikke mehold fra Google, som mener forholdet mellom utgiver og streamer gagner begge parter.

– Twitter-meldingene fra Alex Hutchinson, kreativ sjef ved Montreal-studioet til Stadia Games and Entertainment, reflekterer ikke synspunktene til Stadia, YouTube eller Google, uttalte selskapet til nettstedet 9to5google.

Også Ryan Watt, sjefen for Google-eide YouTube Gaming, tok til Twitter for å støtte opp om forholdet som har blomstret opp mellom utgivere og streamere de siste årene.

– Vi tror at utgivere og streamere har et flott symbiotisk forhold, som har dannet grunnlaget for et blomstrende økosystem – et som alle drar nytte av, skriver Watt.

Hutchinson har siden oppdatert sin Twitter-bio for å inkludere setningen «alle meninger er mine egne» i store bokstaver.

LES OGSÅ: Nye Chromecast støtter ikke Stadia før i 2021 »

Les også
Google satser visstnok ikke på Stadia internt lenger

Siste fra forsiden