Google Stadia - Journey to the Savage Planet

Store problemer for Journey to the Savage Planet på Stadia etter at Google la ned utviklerstudioet

505 Games

1. februar 2021 bestemte Google seg for å legge ned sine to Stadia-spillstudioer, Stadia Games and Entertainment og Typhoon Games. Typhoon stengte sine dører samme dag som det lanserte Journey to the Savage Planet på Stadia – noe som tilsynelatende fikk alvorlige konsekvenser for spillere.

Kunne ikke spille på over to uker

Google skal ikke lenger lage egne Stadia-spill, og vil i stedet hjelpe andre utviklere med å lansere spill på plattformen.
Google

Som nettstedet The Verge rapporterte tirsdag begynte spillere å melde om feil med Journey to the Savage Planet bare noen dager etter lanseringen. Flere spillere tok kontakt med Google, men ettersom Typhoon-teamet var oppløst skulle det bli meget vanskelig å fikse problemene.

I en lengre post på Reddit forteller «Lordubuntu» om gjentatte forsøk på å snakke med både Google, Typhoon og 505 Games – utgiveren som var ansvarlig for Journey to the Savage planet på andre plattformer. Samtlige ga beskjed om at det ikke var noe de kunne gjøre, og slik fortsatte det i vel over to uker.

22. februar – 18 dager etter klagene først begynte – kom plutselig svaret fra Google. En Twitter-melding fra den offisielle Stadia-kontoen bekreftet at arbeidet var i gang med å finne en løsning. Akkurat hvem som hadde tatt på seg jobben fikk spillere ingen svar på, men dagen etter var en fiks på plass.

– Hei alle sammen. Problemet er nå løst. Takk igjen for tålmodigheten, og vennligst fortell oss dersom problemet fortsetter for dere, sa en talsperson for Google.

Hvorvidt alle feilene er ordnet opp i gjenstår å se, men ting tyder i hvert fall på at Google har fått på plass en løsning i tilfelle det skulle dukke opp flere problemer.

Amazon lanserer sin egen strømmetjeneste for spill.
Amazon Luna tar opp konkurransen med Google Stadia »

Siste fra forsiden