Google Stadia - nedleggelse

Utviklere jobber med å la Stadia-eiere overføre spill til andre plattformer

Ubisoft og Bungie blant flere som ser på løsninger.

Google

Forrige uke ble det klart at Google Stadia skal legges ned. Spillere får refundert kjøp av både maskinvare og spill, men mange står likevel i fare for å miste haugevis av timer med spillfremdrift.

Det ønsker flere utviklere nå å gjøre noe med.

Ubisoft-spill, Destiny 2 og Hitman

Ubisoft skriver på Twitter at arbeidet er i gang med å tilby overføring av spill fra Stadia til PC via Ubisoft Connect. Akkurat hvordan dette vil foregå er imidlertid ikke klart, og mer informasjon vil deles ved en senere anledning.

Også Bungie melder at det diskuteres løsninger for Destiny 2-spillere på Stadia. Utvikleren lover å sende ut mer informasjon om prosessen så snart en skikkelig løsning er på plass.

Danskene i IO Interactive har også begynt å snekre på en ordning for de som har spilt Hitman på Google Stadia. Målet er å la spillere få fortsette eventyrene sine på andre plattformer, som da antyder at man kanskje får ta med seg Hitman-kontoene og all fremdrift videre.

18. januar 2023 er dagen da Stadia offisielt legges ned, så utviklere har ikke all verden av tid på seg. At de trår til for å rydde opp etter Google er imidlertid positivt for spillerne.

LES OGSÅ: – Google skjønte seg aldri på spillutvikling »

Siste fra forsiden