Google Stadia

Google avviser påstander om Stadia-nedleggelse

– Vi jobber stadig vekk med å bringe flotte spill til vår plattform.

Google

Like før helgen dukket det opp rykter om at Google var i ferd med å legge ned spillsatsingen Stadia. Nå har selskapet selv kommet på banen for å fortelle at det ikke stemmer.

– Stadia skal ikke legges ned

Det var Twitter-kontoen Killed by Google som først la frem påstanden om at Stadia skulle bort. En anonym person som hevdet å være venn av en regionsjef hos Google fortalte at Google hadde begynt å legge planer for å droppe plattformen helt.

– [Google] hadde et ganske stort seminar for ansatte i California sist helg, og for å gjøre en lang historie kort så har Google satt i gang planer for å trekke seg ut. De hadde ikke satt noen nøyaktig dato, men sa det blir innen slutten av sommeren.

Ifølge personen ville Stadia-eiere få varsel rundt én til to måneder før nedleggelsen, og resterende medlemskap ville refunderes.

På spørsmål om situasjonen fortalte den offisielle Twitter-kontoen for Google Stadia imidlertid at ryktene tar feil.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

– Stadia skal ikke legges ned. Vær trygg på at vi jobber stadig vekk med å bringe flere flotte spill til plattformen og til Stadia Pro, lød uttalelsen.

Rykter om Stadias nedgang har florert i lang tid, spesielt etter at Google la ned begge studioene som skulle lage eksklusive spill for plattformen. I januar 2021 ble Stadia Games & Entertainment-avdelingen lagt ned helt, og toppsjef Jade Raymond trakk seg.

Siden har det vært hevdet at Google aldri riktig skjønte seg på spillbransjen, og tidligere i år besluttet selskapet angivelig å nedprioritere hele greia, med planer om å bruke Stadia-teknologien til andre ting.

Nå ser det altså ut til at den trøblete strømmeplattformen lever videre enda litt til, men det spørs om fans kan senke skuldrene med det første.

LES OGSÅ: Ubisoft har kansellert flere spillprosjekter »

Siste fra forsiden