Xbox reduserer strømforbruk

Xbox Series X/S vil snart bruke mindre strøm

Ny oppdatering setter konsollene i strømsparemodus i stedet for dvalemodus.

Audun Rodem, Gamer.no

Microsoft har de siste årene lagt mer vekt på miljøvennlighet. I 2019 begynte selskapet karbonnøytral produksjon av Xbox-konsoller, og nå slås det et slag for strømsparing.

Strømsparemodusen blir standard for alle Xbox-konsoller.
Microsoft

På sine nettsider varsler Xbox-teamet at Xbox Series X- og Xbox Series S-konsoller snart vil trekke mindre strøm når du slår den av. Kort forklart gjør denne at konsollene settes i strømsparemodus i stedet for dvalemodus når du skrur den av med håndkontrolleren.

Til nå er det dvalemodusen som har vært standard for maskinene. Denne lar deg starte opp Xbox-en din kjappere og via fjernstyring, for eksempel fra telefonen eller PC-en. Strømsparemodusen beholder mange av de samme funksjonene, men skrur av fjernstyring og – som navnet tilsier – krever langt mindre strøm.

Strømsparemodusen bruker opptil 20 ganger mindre strøm enn dvalemodusen, skriver Microsoft. Det påpekes at denne fortsatt lar konsollen laste ned spill- og systemoppdateringer om natten.

Oppdateringen er allerede tilgjengelig for Xbox Insider-medlemmer, og vil rulles ut til samtlige konsolleiere etter hvert. Xbox One skal også få en bedre strømsparemodus. De som heller vil ha dvalemodusen vil kunne gå inn i konsollmenyen og sette denne som standard etter at oppdateringen er lansert.

LES OGSÅ: Xbox holder spillshow senere denne måneden »

Siste fra forsiden