Xbox - karbonnøytral

Microsoft går inn for å gjøre Xbox karbonnøytral

Produserer 825 000 konsoller som del av nytt miljøtiltak.

Xbox-sjef Phil Spencer tror spillbransjen kan bli viktig i kampen mot klimaendringer.
Microsoft

FN holder i disse dager en stor klimakonferanse i New York, og i den forbindelse har flere aktører fra teknologisektoren gått ut med sine strategier for å motvirke klimaendringer. Blant dem er Microsoft, som søndag kunngjorde planer om karbonnøytral produksjon av Xbox-konsoller.

Microsoft og flere andre i spillbransjen er med i FNs Playing for the Planet-program.
FN

Ifølge Lucas Joppa, miljøansvarlig hos Microsoft, vil et nytt pilotprosjekt resultere i produksjonen av 825 000 karbonnøytrale konsoller. Selskapet gikk ikke inn på detaljer og ville heller ikke si om det gjelder Xbox One eller neste generasjons konsoll – Xbox Scarlett – men i praksis betyr dette at selskapet reduserer CO2-utslippene knyttet til produksjonen.

– Microsofts virksomhet har operert karbonnøytralt siden 2012. I dag begynner vi ferden mot å utvide dette til våre produkter og enheter med et pilotprosjekt som skal gjøre 825 000 Xbox-konsoller karbonnøytrale, sier Joppa.

Videre lover Microsoft å redusere totale utslipp med 30 prosent innen 2030. Selskapet håper også å få spillere interessert i miljøet gjennom tiltak som Build a Better World-programmet i Minecraft.

Spillbransjen sammen for miljøet

Xbox-makeren er heller ikke alene, og mandag kunne FN avsløre at en rekke selskaper fra spillbransjen har hevet seg på miljøprogrammet Playing for the Planet. I tillegg til Microsoft finner vi for eksempel Sony, Google og Twitch, samt Ubisoft, Supercell og Rovio.

– Klimaendringer påvirker hver bransje og hver sektor, og vi tror teknologi kan spille en viktig rolle i å muliggjøre og styrke responsen til denne utfordringen, uttalte Xbox-sjef Phil Spencer, mens PlayStations Jim Ryan stemte i:

– Hos PlayStation mener vi at spill har evnen til å få frem sosiale forandringer gjennom å utdanne folk, vekke følelser og inspirere håp. Vi er stolte over å være en del av Playing for the Planet-alliansen og gleder oss til å se hva bransjen kan oppnå sammen.

Sony fortalte for øvrig nettopp at også de vil gjøre grep for miljøet. Når PlayStation 5 slippes vil den bruke betraktelig mindre strøm i hvilemodus enn det PlayStation 4 og PlayStation 4 Pro gjør.

Football Manager 2020 får miljøvennlig spilleske.
Sparer 20 tonn med plast bare i år »

Siste fra forsiden