Valve Index

Valve Index lokker med virtuell virkelighet i høy kvalitet

Valve har delt nye detaljer om sin VR-satsing.

Valve

Etter en liten runde med hint for en måned siden har Valve offisielt avduket sin kommende VR-satsing – Valve Index. Via sine nettsider lover utvikleren et system som skal levere knakende god bildekvalitet, og en lansering satt til begynnelsen av juli.

I første omgang ser det ut til at Valve Index kanskje ikke blir tilgjengelig i Norge. Når brillene kommer hit til lands er foreløpig uvisst, men vi oppdaterer saken så snart vi vet mer.

Fokus på høy bildekvalitet

Valve Index skilter med mye kraft under panseret.
Valve

Valve Index er en total pakke for virtuell virkelighet, med briller, håndkontrollere og basestasjoner. Brukere kan kjøpe alt i ett, men får også muligheten til å kombinere ulike deler med Vive eller Vive Pro.

Brillene inneholder to LCD-skjermer med oppløsning på 1440x1600, som ifølge Valve vil levere skarpere bilde, økt synsfelt og en redusert «myggnettingeffekt» enn hva man får med konkurrentenes OLED-varianter.

Hva bilderaten angår melder utvikleren om en standard oppdateringsfrekvens på 120 Hz, med støtte for 90 Hz og en eksperimentell modus som kan kjøre i 144 Hz.

Innebygget i brillene er også to høyttalere som skal sitte omtrent en halv centimenter unna ørene dine. Designet skal ifølge Valve by på en mer realistisk opplevelse da man slipper følelsen av at noe henger på øret, samtidig som at lyden skal oppføre seg mer naturlig i rommet du befinner deg i.

Individuell sporing for hver finger

De to basestasjonene sporer bevegelsene dine, og skal la deg bevege deg fritt rundt i et område på opptil ti kvadratmeter. De to kameraene montert i brillene brukes ikke for sporing, men ganske enkelt for å la brukeren se sine virkelige omgivelser dersom det skulle være nødvendig.

Håndkontrollerne er designet for å gi spillere en mer naturlig opplevelse.
Valve

For håndkontrollerne har Valve valgt en løsning som skal være mer intuitiv. I stedet for knapper overalt bruker hver kontroller 87 sensorer som skal finne ut hva både hendene dine og hver finger driver med.

Med løfter om en VR-opplevelse som utkonkurrerer HTC Vive Pro vil du kanskje tro at prisen på Valve Index blir nokså høy – og da tror du helt riktig. Totalpakken med briller, basestasjoner og kontrollere koster 999 dollar, mens de som bare skal ha brillene må ut med 499 dollar. I tillegg trenger du selvfølgelig en PC som er rustet til å fyre opp beistet.

Norsk pris er foreløpig ukjent, men trolig blir det snakk om et sted mellom 10 000 og 15 000 kroner for hele pakka. Akkurat når Index kommer til vår kant av kloden er heller ikke klart, da Valve foreløpig melder om en svært begrenset lansering i USA og utvalgte EU-land.

Les også
Valve har avslørt Index – selskapets egne VR-briller

No Man's Sky er blant spillene som blir tilgjengelige for Valve Index.
Romspillet får full VR-støtte til sommeren »

Siste fra forsiden