Valve Index - VR

Valve har avslørt Index – selskapets egne VR-briller

Valve

Like før helgen (altså noen dager før 1. april) dro Valve sløret av sine egenutviklede VR-briller, kalt Valve Index. Brillene ble så vidt vist frem med en teaser-side på Steam, men utover et halvveis mørklagt bilde vet vi svært lite om produktet.

Bildet viser to innebygde kameraer, som antyder at brillene ikke trenger basestasjoner eller eksterne kameraer for å spore bevegelsene dine. I tillegg ser vi en bryter som trolig lar spillere justere brillenes skjermer på ett eller annet vis.

Hva Valve vil by på av tilleggsutstyr, som håndkontrollere, er uvisst. Hvorvidt Index krever en PC for å fungere, eller om den blir et frittstående produkt som Oculus Quest må vi også vente for å finne ut av.

«Oppgrader opplevelsen sin», skriver Half-Life-utvikleren på Steam-siden. Det hintes også om en offisiell avduking, eller potensielt en lanseringsdato, en gang i mai.

Har hatt VR-planer

Valve har de siste årene jobbet tett med både Oculus og HTC om å tilby virtuell virkelighet til forskjellige spill på Steam. Dette ser imidlertid ut til å bli første gang selskapet legger ut på egenhånd, men planene om å utvide VR-satsingen har vært der i flere år.

Tidlig i 2017 kunngjorde PC-giganten at arbeidet var i gang med hele tre VR-spill. Som Newell fortalte skulle disse ikke bare være tekniske demoer – som det gikk mye av på den tiden – men fullverdige opplevelser, uten at vi fikk vite nøyaktig hva de skulle gå ut på. Hvorvidt vi nå skal få se noen av disse gjenstår å se.

Til sommeren kan du spille No Man's Sky i VR.
Alle som eier spillet får oppleve hele spillet på nært hold »

Siste fra forsiden