Oculus lanserer nytt alt-i-ett VR-system neste år

Kombinerer kraften fra Rift med friheten til Go.

Onsdag dro Oculus sløret av et nytt sett med VR-briller, kalt Oculus Quest. Systemet tilbyr en såkalt alt-i-ett VR-opplevelse, som betyr at det ikke kjører via en PC eller mobiltelefon.

Oculus Quest lanseres våren 2019.
Oculus

Oculus Quest skal lanseres i løpet av våren 2019, og utvikleren frister med 50 tilgjengelige spill fra dag én. Foreløpig pris i USA er satt til 400 dollar for en modell med 64 GB lagringsplass.

Trådløs VR hvor som helst

Via sine nettsider forteller Oculus at Quest kan brukes hvor som helst, uten at man trenger eksterne sporingsenheter. Systemet er helt trådløst, og vil selges sammen med håndkontrollerne Oculus Touch.

Hva visuell kvalitet angår bruker Quest samme optikk som Oculus Go, og utvikleren lover en oppløsning på 1600x1440 på hvert øye. Den innebygde lyden skal visstnok tilby bedre kvalitet enn tidligere systemer, med blant annet enda dypere bass.

Lanseringen av Quest runder av den første generasjonen med VR-produkter fra Oculus, melder selskapet.

– Oculus Go er fortsatt den enkleste og billigste måten å komme seg inn i VR, mens Oculus Rift bruker kraften til PC-en din til å tøye grensene for hva som er mulig. Takket være Oculus Quest kan vi nå kombinere det beste fra begge verdener og ønske enda flere velkommen til VR-samfunnet.

Flere detaljer om både Quest og andre Oculus-produkter vil avsløres i nær fremtid.

– VR er ikke dødt!
HTC mener pessimismen rundt virtuell virkelighet overdrives »

Siste fra forsiden