– VR er ikke dødt!

HTC slår tilbake mot VR-pessimismen.

Oculus VR

Mange er enige om at VR er spennende, men markedet har ennå en noe avventende holdning til teknologien. Dette har fått noen til å konkludere at VR allerede er på dødsleiet, men disse ryktene vil en av de store VR-aktørene nå ha slutt på.

I et nylig publisert innlegg på sin offisielle blogg, under den talende tittelen «Think VR is dying? It's just getting started» slår HTC tilbake mot VR-teknologiens ryktede, forestående død.

– Har du hørt nyhetene? Analytikerrapportene er her, og tilsynelatende er det over og ut for VR. Unnskyld oss om vi ikke lytter til alarmene. Nyheter om den såkalte VR-døden kommer en gang i året og er svært overdrevne, skriver HTC.

HTC

Nedadgående trend

Selskapet henviser til en artikkel hos nettstedet Digital Trends. Ifølge artikkelen viser salgsdata fra den store nettbutikken Amazon (via Thinknum) at salgstallene for både PlayStation VR, HTC Vive, Oculus Go og Samsung Gear VR har dabbet kraftig av den siste tiden.

Når det gjelder Vive-tallene peker HTC på at grunnen til at salget ser dårlig ut er simpelthen at de ble utsolgt for brillene etter et høyt salgstempo i lengre tid. Som et resultat av dette skal HTC nå trappe opp produksjonen av Vive-brillene fremover.

Selskapet kritiserer også analytikerrapportene fordi de ikke nevner at teknologien er i ferd med å forbedres i raskt tempo, med blant annet bedre oppløsning og komfort, samt færre kabler. I tillegg tar rapportene ifølge HTC heller ikke høyde for at mange bedrifter investerer stort i VR-teknologien.

Ifølge HTC tar det tid å lansere nye teknologierm og selskapet tror salgstallene vil gå oppover etter hvert som flere folk begynner å få øynene opp for bruksområdene for VR-teknologien. Hvorvidt de får rett gjenstår å se.

Les også: Snart kommer Hellblade: Senua's Sacrifice i en fullverdig VR-versjon »

Siste fra forsiden