HTC Vive Cosmos

HTC lanserer tre nye VR-briller – får modulære egenskaper

Avduket sin nye Cosmos-serie.

Nye Cosmos Elite blir modulære.
HTC

Sakte, men sikkert blir VR-teknologien blir populær blant forbrukere, og blant hovedaktørene i markedet finner vi HTC. Nå har selskapet dratt sløret av hele tre nye VR-produkter de håper vil sette fart i interessen.

Vive Cosmos-brillene, som først ble avduket for et års tid siden, har nå fått tre forskjellige, nye varianter – Cosmos Elite, Cosmos XR og Cosmos Play.

Som navnet antyder er det Elite-varianten som befinner seg på den øverste hyllen. Dette er de samme brillene som de originale Cosmos-brillene, men med den forskjellen at de er modulære.

Utskiftbar ansiktsplate

Elite-brillene kommer med en forhåndsinstallert modul – eller «ansiktsplate» – som gir ekstern bevegelsessporing via to medfølgende basestasjoner, som på de første Vive-brillene.

Cosmos XR ser ut til å blande VR og AR og er utstyrt med en rekke kameraer.
HTC

Den eksterne sporingsmodulen kan byttes ut med en modul som gir deg den samme «inside out»-sporingen som på de vanlige Cosmos-brillene – altså at den kun benytter innebygde sensorer.

Cosmos XR er på sin side et par selvstendige briller som ikke kobles til PC-en. Disse har de interessante egenskapen at de kommer med flere høykvalitets kameraer som bringer ekte objekter inn i VR-verdenen.

Det finnes ikke så mange detaljer om XR-brillene ennå, men det dreier seg altså om en slags kombinasjon av VR og AR – utvidet virkelighet.

Cosmos Play er et par rimeligere VR-briller som skal rette seg mot «nybegynnere» innen VR. Disse får integrerte sensorer og lavere ytelse, men har likevel samme oppløsning som på de vanlige Cosmos-brillene – 2880 x 1400 piksler.

Cosmos Elite skal legges ut for forhåndsbestilling den 24. februar, og øvrige datoer, priser og tilgjengelighet vil bli kunngjort senere.

Det begynner å ta seg opp med VR-spill: Half-Life: Alyx-datoen er nå satt »

Siste fra forsiden