De nye HTC Vive-brillene har fått pris og lanseringsdato

Og nå har de eksisterende Vive-brillene blitt billigere.

I januar kunngjorde HTC en ny og oppgradert utgave av sine VR-briller kalt Vive Pro, og via en pressemelding har vi nå fått både prisen og lanseringsdatoen. HTC Vive Pro vil bli sluppet i Europa den 5. april, og prisen vil ligge på 879 euro, som tilsvarer cirka 8300 norske kroner med dagens kurs.

Det er verdt å merke seg at denne prisen ikke inkluderer kontroller og basestasjoner, men altså kun selve hodesettet.

Samtidig kunngjør HTC at prisen på den eksisterende Vive-pakken har fått en betydelig prisreduksjon på 100 euro. Det betyr at pakken nå koster 599 euro, cirka 5700 kroner, hos HTCs egen nettbutikk.

HTC Vive Pro.
HTC

Bedre maskinvare

HTC Vive Pro byr blant annet på bedre oppløsning enn de eksisterende brillene. Vive Pro leverer 1440 x 1600 piksler til hvert øye, der den forrige utgaven opererte med 1200 x 1080 piksler for hvert øye, noe som er en ganske betydelig økning.

De nye VR-brillene kommer også med hodetelefoner som er integrert i brillene, og disse har også innebygget forsterker. I tillegg skal brillene ha blitt mer behagelige å ha på seg takket være en forbedret hodestropp.

På lydsiden er Vive Pro også utstyrt med to mikrofoner som har aktiv støykansellering, og denne gangen finner vi to kameraer i fronten, der den forrige utgaven som kjent bare har ett.

Samtidig med Vive Pro-kunngjøringen i januar opplyste HTC også at de skal slippe en trådløs adapter til både HTC Vive og HTC Vive Pro som altså gjør det mulig å bruke hodesettene uten kabler og ledninger som ligger i veien. Denne skal slippes i løpet av tredje kvartal, men har ennå ikke fått en mer konkret lanseringsdato.

Med HTC Vive kan du for eksempel spille Skyrim i VR: Nå kommer VR-versjonen av rollespillet nemlig til PC »

Siste fra forsiden