De nye HTC Vive-brillene har fått pris og lanseringsdato

Og nå har de eksisterende Vive-brillene blitt billigere.

I januar kunngjorde HTC en ny og oppgradert utgave av sine VR-briller kalt Vive Pro, og via en pressemelding har vi nå fått både prisen og lanseringsdatoen. HTC Vive Pro vil bli sluppet i Europa den 5. april, og prisen vil ligge på 879 euro, som tilsvarer cirka 8300 norske kroner med dagens kurs.

Det er verdt å merke seg at denne prisen ikke inkluderer kontroller og basestasjoner, men altså kun selve hodesettet.

Samtidig kunngjør HTC at prisen på den eksisterende Vive-pakken har fått en betydelig prisreduksjon på 100 euro. Det betyr at pakken nå koster 599 euro, cirka 5700 kroner, hos HTCs egen nettbutikk.

HTC Vive Pro. Foto: HTC

Bedre maskinvare

HTC Vive Pro byr blant annet på bedre oppløsning enn de eksisterende brillene. Vive Pro leverer 1440 x 1600 piksler til hvert øye, der den forrige utgaven opererte med 1200 x 1080 piksler for hvert øye, noe som er en ganske betydelig økning.

De nye VR-brillene kommer også med hodetelefoner som er integrert i brillene, og disse har også innebygget forsterker. I tillegg skal brillene ha blitt mer behagelige å ha på seg takket være en forbedret hodestropp.

På lydsiden er Vive Pro også utstyrt med to mikrofoner som har aktiv støykansellering, og denne gangen finner vi to kameraer i fronten, der den forrige utgaven som kjent bare har ett.

Samtidig med Vive Pro-kunngjøringen i januar opplyste HTC også at de skal slippe en trådløs adapter til både HTC Vive og HTC Vive Pro som altså gjør det mulig å bruke hodesettene uten kabler og ledninger som ligger i veien. Denne skal slippes i løpet av tredje kvartal, men har ennå ikke fått en mer konkret lanseringsdato.

Med HTC Vive kan du for eksempel spille Skyrim i VR: Nå kommer VR-versjonen av rollespillet nemlig til PC »

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen