HTC skal slippe et Vive Pro VR-headsett med høyere oppløsning og bedre lyd

Annonserer samtidig at man snart kan bruke HTC Vive trådløst.

HTC Vive har vært på markedet siden april i fjor, og siden den gang har vi ikke sett noen oppgraderinger. I en pressemelding har HTC imidlertid nå revet sløret av en helt ny versjon av brillene, som de har kalt Vive Pro.

Ikke helt overraskende har HTC denne gangen økt oppløsningen betydelig, som jo er et av de desidert viktigste aspektene ved VR-briller. Vive Pro leverer 1440 x 1600 piksler til hvert øye, der den forrige utgaven opererte med 1200 x 1080 piksler for hvert øye.

Integrerte hodetelefoner og to kameraer

HTC

HTC peker på at dette tilsvarer en økning i oppløsning på 78 prosent, en ganske markant forbedring, selv om det gjenstår å se hvor stor forskjellen er i praksis.

Dette er imidlertid ikke den eneste oppgraderingen Vive Pro har å fare med. De nye VR-brillene kommer med hodetelefoner som er integrert i brillene, og disse har også innebygget forsterker. I tillegg skal brillene ha blitt mer behagelige å ha på seg takket være en forbedret hodestropp.

På lydsiden er Vive Pro også utstyrt med to mikrofoner som har aktiv støykansellering, og denne gangen finner vi to kameraer i fronten, der den forrige utgaven som kjent bare har ett. Akkurat hvordan dette blir utnyttet gjenstår også å se.

Pris og slipptidspunkt for Vive Pro er i skrivende stund ennå ikke kjent, men HTC opplyser i pressemeldingen at de har tenkt å dele flere opplysninger ganske snart, uten å angi et spesifikt tidspunkt.

Trådløs fremtid

Trådløs adapter.
HTC

I samme åndedrag annonserte HTC en ganske stor nyhet. HTC Vive og andre VR-headsett har vært svært trådavhengige, med lange, tunge kabler bak brillene, men det kan det nå bli slutt på. I løpet av kort tid kommer det en trådløs adapter til både HTC Vive og HTC Vive Pro. Denne gjøre det mulig å bruke headsettene trådløst, via et 60Ghz trådløst frekvensbånd. HTC lover at denne skal være fri for interferens, og at den slippes i løpet av tredje kvartal.

Har du lest vår anmeldelse av VR-versjonen av Fallout 4?

Siste fra forsiden