HTC Vive Cosmos

Dette er HTC Vive-oppfølgeren

Vive Cosmos er navnet på HTCs neste VR-briller.

VR-revolusjonen går sin stille gang, og nå har det skjedd en kunngjøring som muligens vil drive teknologien nok et stort steg fremover. HTC har nemlig kunngjort den neste generasjonen VR-briller.

De nye VR-brillene fra HTC heter Vive Cosmos og skal lanseres i en utviklerversjon en gang tidlig i 2019, altså om ikke lenge.

Ingen basestasjoner

Dessverre vet vi ennå ikke mye om de tekniske detaljene men litt har produsenten delt. HTC sier at brillene blant annet skal by på «absolutt komfort», og skal føles lette og behagelige å ha på seg.

HTC

I tillegg skal Vive Cosmos legge stor vekt på brukervennlighet, på en slik måte at brukeren enkelt skal kunne komme seg inn i VR-verdenen når som helst.

En annen nyttig opplysning er at brillene ikke benytter eksterne basestasjoner, slik dagens Vive-briller gjør, og har dermed alle nødvendige sensorer innebygget. Cosmos må imidlertid kobles til en PC, som med den eksisterende generasjonen.

Kan brukes med mer enn PC-er

Interessant nok sier HTC at brillene kan kobles til mer enn en PC, noe som gjør det mulig å også bruke brillene på farten. Hva dette innebærer er uvisst, men det ser ut til at man kan benytte for eksempel mobilen som maskinvare i tillegg til PC-en.

Selskapet lover dessuten at brillene skal by på de skarpeste skjermene hittil og minimalt med «nettingeffekt», altså sjenerende mellomrom mellom pikslene.

Ellers kan brillene enkelt vippes opp, dersom man plutselig har behov for å forlate VR-verdenen et øyeblikk. Håndkontroller følger med, og disse har en ny sporingsteknologi og et ringdesign med styrespake i midten.

Vive Cosmos har videre et modulært design som skal gjøre brillene i stand til å bli oppgradert med ny maskinvare, uten at det er klart akkurat hvordan dette fungerer.

Flere detaljer rundt pris og lansering for forbrukerutgaven av de nye brillene må vi altså vente litt på.

Les også: Dark Souls-skaperen har to uannonserte prosjekter på gang »

Les også
HTC lanserer tre nye VR-briller – får modulære egenskaper

Siste fra forsiden