Nvidia annonserer 65-tommers skjermer med 4K og G-Sync – i bunn og grunn TV-er myntet på PC-spilling

Lover minimalt med etterslep, og støtte for 120Hz.

Nvidia

Nvidia troppet opp på elektronikkmessen CES i Las Vegas med en interessant nyhet for dem som liker å spille på større skjermer: Big Format Gaming Display, eller BFGD som de forkorter det til. Dette er en ny produktkategori som består av store TV-er spesiallaget for spilling, med alt det innebærer.

Målet er å lage skjermer uten de begrensningene som man som regel snubler over når man kobler spill-PC-en til en TV, slik som mangel på støtte for 120Hz, merkbart med etterslep og vertikale linjer på skjermen.

Skermen rommer en del teknologi.
Nvidia

– De første BFGD-ene kommer senere i år fra Acer, Asus og HP. De er 65 tommer store, har en oppløsning på 4K, bruker G-SYNC-teknologi, har støtte HDR med en lysstyrke på 1000 nits, og en integrert Nvidia Shield for streaming av video og spill, skriver selskapet i pressemeldingen.

Selv med en slik størrelse, virker det som om Nvidia legger opp til å bruke skjermen i tandem med en PC-pult heller enn en TV-benk. Det loves lynkjapp responstid på nivå med de beste PC-skjermene, og Full Array-baklys og fargerom-standarden DCI-P3, som brukes for fargegjengivning i kinosaler verden over. Spesielt responstiden vil også få utslag når man spiller med konsoll, ifølge Nvidia, så det kan være noe å hente for konsollspillerne her også.

Akkurat hva disse skjermene skal koste vet vi ikke ennå, men vi tipper at det ikke blir på nivå med en lavbudsjetts TV i hvert fall.

(Kilde: Nvidia)

Siste fra forsiden