Oculus - Facebook Meta

Nå skal Oculus-navnet bort

Forsvinner i forbindelse med at Facebook omdøpes til Meta.

Facebook

Torsdag 28. oktober kunngjorde Mark Zuckerberg at Facebook offisielt bytter navn til Meta. I samme slengen forsvinner også Oculus, navnet på selskapets VR-briller.

I et åpent brev forklarer teknologisjef Andrew Bosworth at Oculus Quest-plattformen skal omdøpes til Meta Quest. Endringen skjer en gang i begynnelsen av neste år, og målet er å gjøre det mer tydelig hvem som produserer brillene.

– Med vårt mål om å bringe en milliard mennesker inn i VR, ønsker vi å gjøre det tydelig at Quest er et Meta-produkt. Derfor forenkler vi merkearkitekturen vår og går bort fra Oculus-navnet, skriver Bosworth.

I brevet tar teknologisjefen også opp kritikken rundt kravet om Facebook-innlogging for å bruke VR-brillene. Frem til nå har det vært slik at dersom du slettet Facebook-kontoen eller ble utestengt, mister du tilgang på alle Oculus-spillene dine.

Teamet jobber nå med å finne en alternativ løsning. Akkurat hvordan innlogging skal se ut er foreløpig uklart, men målet er å lansere noe nytt en gang i løpet av 2022.

LES OGSÅ: Intel-sjefen tror mangelen på komponenter vil vare til 2023 »

Siste fra forsiden