FarmVille

Facebook-farsotten FarmVille legges ned

Dør sammen med Adobe Flash Player.

FarmVille.
Zynga

Elleve år etter at FarmVille først gjorde Facebook-spill til en farsott for mange, stenger storbautaen ned. Ved nyttår, 31. desember 2020 er det slutt for spillet – da skrur utvikleren Zynga av serverne for godt.

FarmVille er et sosialt gårdsbrukspill som på mange måter var med på å definere den typen gratisspill som definerte Facebook- og mobilspillfronten tidlig. Her kunne man dog få vervegoder og ekstra stæsj ved å bruke de sosiale systemene i Facebook, noe som gjorde at mange sikkert husker FarmVille best som det spillet «alle» Facebook-bekjente sendte forespørsler om bistand i hytt og gevær.

FarmVille.
Zynga

– Etter en fantastisk 11-årsperiode stenger vi offisielt det originale FarmeVille-spillet på Facebook. Som tidligere nevnt skal Adobe slutte å distribuere og oppdatere Flash Player til alle nettlesere, og Facebook skal slutte å støtte Flash-spill på plattformen helt etter 31. desember 2020. FarmVille blir derfor påvirket av dette, skriver Zynga om nedstengingen.

FarmVille hadde på sitt største nesten 84 millioner månedlige spillere, og 34,5 millioner daglige spillere. Storhetsperioden var fra lanseringen i 2009 til 2011 – en periode der spillet var det desidert mest populære Facebook-spillet.

Flash-æraen er over

Faktisk er det ikke bare FarmVille som lider av Flash-nedstengingen. En hel æra av nettleserspill og -programmer kommer til å bli enda mindre tilgjengelig etter skiftet. Flash har likevel blitt mindre og mindre brukt, og er nå på en så liten skala at mange nettlesere blokkerer spilleren med mindre man velger å bruke den.

Zynga er nå igang med FarmVille 3 som skal slippes til mobiltelefoner etter hvert. FarmVille 2 er også fremdeles tilgjengelig på mobile plattformer.

På utkikk etter et nytt mobilspill?
Vi har en haug med anbefalinger til mobilspill »

Siste fra forsiden