Oculus VR

Snart må du ha en Facebook-konto for å bruke Oculus' VR-briller

Satser hardt på Facebook som VR-plattform.

Oculus Quest.
Oculus

På sine offisielle hjemmesider melder det Facebook-eide selskapet Oculus VR nå om en viktig endring som trolig ikke vil bli godt mottatt av brukere som av ulike grunner ikke liker Facebook.

Fra og med oktober i år må man nemlig logge inn med en Facebook-konto første gangen man bruker VR-brillene.

Eksisterende eiere av VR-brillene vil ha mulighet til å logge inn via Facebook for å slå sammen Facebook- og Oculus-kontoene. Dersom man ikke ønsker å slå sammen kontoene kan man fortsette å bruke Oculus-kontoen for seg selv frem til 1. januar 2023.

Vil legge til rette for sosial VR

Horizon er blant Facebooks kommende VR-satsinger.
Oculus

Etter denne datoen vil Oculus-kontoene legges ned, og da har man altså ikke noe annet valg enn å ha en Facebook-konto dersom man vil bruke VR-brillene – vel å merke med full funksjonalitet.

Ifølge VR-selskapet vil brillene nemlig fortsette å virke uten en Facebook-konto, men i noe begrenset grad, og en del apper og spill man har skaffet seg vil muligens ikke lenger kunne fungere etter 1. januar 2023.

Tanken bak den store endringen er å samle den sosiale VR-satsingen på Facebooks egen tjeneste og videreutvikle Facebook som VR-plattform. Blant annet skal det introduseres flere Facebook-baserte, sosiale opplevelser i VR, deriblant den kommende tjenesten Horizon, hvor spillere kan utforske og skape nye verdener i VR.

Facebook kjøpte Oculus VR for 12 milliarder kroner i 2014, og siden den gang har det kommet flere utgaver av selskapets VR-briller, hvorav det seneste produktet er fjorårets Oculus Quest.

Les også: Snart kan du spille hele Hitman-trilogien i VR »

Siste fra forsiden