Samtlige Oculus Rift-briller har sluttet å virke

Oppdatert: Etter mye frem og tilbake skal problemet nå være løst.

Oculus

Oppdatering 10:15: Problemet skal nå være løst, melder Oculus på sitt offisielle forum. Spillere bes om å besøke nettsiden for Oculus Rift, der de kan laste ned en oppdatering ved navn OculusPatchMarch2018.exe.

Denne utfører en reparasjon av programvaren, slik at den kan oppdateres og VR-brillene igjen kan fungere som normalt. Ytterligere instrukser finner du på Oculus' nettsider.

Oppdatering 06:25: I en ny oppdatering forteller Oculus at det jobbes med å implementere et nytt sertifikat for Rift-brillene. Det gamle sertifikatet har imidlertid satt kjepper i hjulene for prosessen, da det hindrer teamet i å oppdatere programvaren etter normal prosedyre.

Utvikleren leter dermed etter alternative løsninger, og lover å oppdatere brukere i løpet av dagen.

Opprinnelig sak følger.

Oculus Rift-eiere over hele verden fikk seg en kjedelig overraskelse på onsdag, da VR-brillene plutselig sluttet å virke. I stedet for å forflyttes til diverse virtuelle virkeligheter ble samtlige brukere møtt med følgende feilmelding:

– Oculus-programmet ditt holder kanskje på med en oppdatering. Venligst vent et minutt og prøv igjen. Dersom problemet vedvarer, bes du om å kontakte Oculus Support.

Problemet var imidlertid at det aldri kom noen oppdatering, og antallet klager på det offisielle Oculus-forumet hopet seg opp. Brukere forsøkte alle mulige ukonvensjonelle metoder for å løse problemet selv, og mens noen meldte at de lykkes var det flere som ikke fikk det til. I mellomtiden var det lenge helt stille fra Oculus.

Jobber med en løsning

Etter flere timer uten en løsning gav Oculus endelig lyd fra seg på både forumet og Twitter. Utvikleren erkjente at det var et problem, beklaget og forsikret om at teamet jobbet på spreng med å rette opp i feilen.

Deretter gikk det enda en stund før Oculus forklarte at det dreide seg om et sikkerhetssertifikat som hadde gått ut på dato:

– Av sikkerhetsmessige grunner bruker vi et sertifikat for å forsikre at programvaren din faktisk kommer fra Oculus. Det sertifikatet har gått ut på dato, og vi ser på et par forskjellige måter å løse problemet, lød forklaringen.

Tre timer senere var problemet enda ikke rettet opp, men Oculus lover å komme med nye oppdateringer så snart noe skjer. I mellomtiden ber utvikleren om at Rift-eiere ikke forsøker å ta saken i egne hender, men heller venter på en offisiell løsning.

Vi oppdaterer saken så snart vi hører mer.

Les også
Medal of Honor gjenoppstår i virtuell virkelighet

Siste fra forsiden