Nå har Oculus Rift fått en «lillebror»

Oculus Go krever verken mobil eller PC – og blir billigere.

Oculus Go.
Oculus VR

VR-brillene er Oculus Rift og HTC Vive er bra saker, men produktene er samtidig kostbare, særlig med tanke på at de også krever en potent PC. På bloggen sin har Oculus lansert et par helt nye VR-briller til en vesentlig rimeligere penge. Nyheten heter Oculus Go.

Oculus Go er et par frittstående VR-briller som ikke krever kabler eller en PC. I motsetning til en del andre frittstående VR-briller krever produktet heller ingen mobiltelefon på innsiden.

Oculus Go.
Oculus VR

Derimot har brillene mobiltelefon-aktig maskinvare på innsiden, nemlig en Snapdragon 821-brikke og enten 32 eller 64 GB med minne. Innebygde høyttalere er også på plass, og produktet er laget i tekstil som ifølge Oculus «puster» og gir lav vekt og høy komfort. Justerbare stropper finner man også.+

Brukes med mobilapp

Brillene har en 5,5-tommers LCD-skjerm med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Batteritiden skal ligge på 1,5-2 timer ved spilling og 2-2,5 timer ved videotitting.

Oculus Go skal ellers by på «nyskapende» linser som blant annet skilter med høy klarhet og detaljgjengivelse og bred innsynsvinkel. Det følger med en liten håndkontroll med en berøringsflate, avtrykkerknapp og innebygde bevegelsessensorer.

Selv om selve brillene ikke krever en mobil på innsiden kobles brillene til mobilen din via en egen Oculus Go-applikasjon. Denne kan lastes ned til både Android og iOS og benyttes til å konfigurere og tilpasse brillene, og til å utforske alle VR-appene- og spillene.

Oculus Go er tilgjengelig nå til priser på 219 euro for 32 GB-utgaven og 269 euro for 64 GB-utgaven. En oversikt over noe av det VR-innholdet som er tilgjengelig til brillene finner du på Oculus-bloggen.

HTC har lansert en ny versjon av sine VR-briller Vive: De er imidlertid vesentlig dyrere enn Oculus Go »

Siste fra forsiden