ESL One Cologne / Counter-Strike: Global Offensive

Valve gir støtte til ESL One Cologne

Storturneringen får klistremerker og kvalifiseringer finansiert av utvikleren.

Kelly Kline/ESL

Dette er ESL One Cologne

Vis mer

16 lag fra hele verden som deles opp i fire grupper. De to beste lagene fra hver gruppe går direkte videre til sluttspillet for å kjempe mot de andre gruppevinnerne og gruppetoerne. Åtte lag er forhåndskvalifisert til turneringen på grunn av plassering i ESL One Katowice, mens åtte lag har kjempet seg igjennom en kvalifisering. Vinneren av turneringen stikker av med omlag 800 000 norske kroner.

De forhåndskvalifiserte lagene er:

fnatic
Ninjas in Pyjamas
Virtus.Pro
EnVyUs
mousesports
Keyd Stars
Na`Vi
Team SoloMid

Onsdag kveld annonserte ESL på sine hjemmesider at ESL One Cologne har fått støtte av Valve. Dette betyr at turneringen regnes som en «major» og får lokale kvalifiseringer og klistremerkestøtte i spillet. Klistremerkene alle kan kjøpe støtter lagene med ekstra penger, noe som gjør at selv om et lag går ut tidlig så vil det få med seg en god slump penger hjem.

Verdens største Counter-Strike-turnering

Turneringen som varer fra den 21. august til og med 23. august, har en premiepott på omlag to millioner norske kroner. De åtte lagene som kom seg til kvartfinalene i ESL One Katowice er automatisk kvalifisert til turneringen i Köln. Her finner du blant annet finalelagene Ninjas in Pyjamas og Fnatic. De resterende åtte lagene må kvalifisere seg.

Turneringen spilles i først i ESL Arena de to første dagene, mens sluttspillet foregår i LANXESS Arena i Köln, en multifunksjonsarena med plass til rundt 20 000 tilskuere. For anledningen skal det være plass til hele 15 000.

Lokale kvalifiseringer

Det var mye glitter og fantastisk Counter-Strike i Katowice. I en mye større arena vil det bare bli enda bedre.

For første gang i Counter-Strike: GO sin historie vil alle kvalifiseringene foregå lokalt. Kvalifiseringene vil foregå i Burbank (USA), Köln (Tyskland) og Kuala Lumpur (Malaysia). Valve dekker transportutgifter og opphold for lagene som skal kjempe om en plass i turneringen.

I pressemeldingen på ESL sine hjemmesider kunne administrerende direktør i ESL Ulrich Schulze si følgende:

– Etter at Counter-Strike: GO passerte en million seere på ESL One Katowice, har vi nå som mål å heve listen enda ett hakk med ESL One Cologne. Ved å bringe lag fra hele verden til den største innendørs-arenaen i Tyskland, er vi sikre at på at dette blir den største og beste Counter-Strike: GO-turneringen noensinne.

Billettsalget til turneringen har allerede startet, og ønsker du å være med på en stjernespekket Counter-Strike-opplevelse får du kjøpt billettene her.

ESL sin egen promo for turneringen.

Les også
Enigma vant 30 000 kroner etter «walk over» i Gigacon-finalen

Siste fra forsiden