Valve gjentar sin årlige Dota 2-turnering

The International samler seksten Dota 2-lag til brudulje.

For tredje år på rad inviterer Valve en god del Dota 2-lag inn til Seattle for å knive om penger, ære og berømmelse. Turneringen som kalles The International tar sted over fem dager, og begynner 7. august.

Totalt er det seksten lag som reiser til østkystbyen på sensommeren. Tretten av lagene inviteres av Valve, og ett bestemmes etter en såkalt «wildcard»-turnering. De to resterende teamene bestemmes ut av Valves kvalifiseringsrunder i øst og vest. GD Studio tar seg av den vestlige kvalifiseringen mellom 13. og 19. mai, mens den østlige kvalifiseringen blir arrangert av BeyondTheSummit de påfølgende syv dagene. Naturlig nok kan man følge kampene via spillets seermodus, kalt DotaTV.

De neste ukene kommer Valve til å annonsere hvilke lag som plukkes ut. Allerede nå er det klart at fjorårets vinnere, Invictus Gaming, er med på bruduljene.

Det er ikke kjent hva årets premiepott ligger på. I fjor kunne Invictus Gaming stappe portemoneen med en million dollar, og vi regner med at summen ligger på rundt det samme i år.

Årlig turnering

Dota 2 har etablert seg som et stort konkurransespill.

Dota 2-turneringen The International har blitt holdt i to år nå, og er et ledd i Valves satsing på spillet som esport. Første gang ble turneringen holdt under Gamescom-messen, mens utvikleren flyttet turneringen hjem til seg selv i Seattle året etterpå.

Tilskuere har kunnet se turneringen via Internett på fire språk, og kampene har i ettertid blitt gjort tilgjengelig på YouTube.

Valves egensatsing på spill som publikumssport har selskap av andre storheter. Blizzard er med på å arrangere jevnlige ligaer sammen med koreanske GomTV, og holdte også et eget mesterskap kalt Battle.net World Championship Series i 2012. MOBA-konkurrent Riot satser på sin side på sesongbaserte verdensmesterskap.

Les også: Det blir spennende Dota 2-finaler i helgen Les også: Nordmenn slår fra seg i StarCraft II til helgen

Siste fra forsiden