Valve - SteamPal

– Valve lager en Switch-lignende håndholdt spill-PC

Ifølge ryktemølla skal «SteamPal» lanseres mot slutten av året.

Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Half-Life- og Counter-Strike-skaper Valve jobber visstnok med håndholdt konsoll for Steam-spill. Ferske rykter hevder at SteamPal – som maskinen kanskje skal hete – ligner på en Nintendo Switch, og at lansering kan komme mot slutten av året.

Ligner på Nintendo Switch

Valves håndholdte spillkonsoll skal etter sigende inkludere muligheten til å dokke til en større skjerm, men har ikke avtakbare kontrollere.
Nintendo

Det var SteamDB-skaper Pavel Djundik som først oppdaget referanser til «SteamPal» i den nyeste oppdateringen for Steam. Via Twitter spekulerte Djundik i om det kunne være snakk om en håndholdt Steam-konsoll, noe Ars Technica bekreftet bare noen timer senere.

Ifølge kilder som har snakket med nettstedet er SteamPal en alt-i-ett-PC, med berøringsskjerm og innebygd kontroller. Maskinen lar spillere ta med seg Steam-biblioteket sitt på farten, og skal angivelig støtte «et stort antall spill».

Etter det Ars Technica erfarer har Valve latt seg inspirere av dokken til Nintendo Switch. SteamPal kan med andre ord plugges inn i en større skjerm, via en USB C-port.

Hva øvrige spesifikasjoner angår er det enda stor usikkerhet knyttet til skjermstørrelse, oppløsning, lagringskapasitet og batteri. Konsollen blir riktignok bredere enn en standard Nintendo Switch, etter sigende for å ha plass til flere kontrollerløsninger – med både analogspaker, styring via berøringsskjermen og en trykkflate akkurat som den man finner på Steam-kontrolleren.

Valve har foreløpig ikke kommentert saken i offisiell kapasitet. Tidligere denne måneden hintet sjefen sjøl – Gabe Newell – imidlertid om at Steam-spill muligens ville dukke opp på konsoll, men ikke på den måten folk flest kanskje forventer.

LES OGSÅ: Square Enix skal visstnok avduke et Final Fantasy-basert actionrollespill på E3 »

Siste fra forsiden