Valve lekket sin nye Twitch-konkurrent ved et uhell

OPPDATERT: Steam.tv er nå oppe.

Valve skal lansere ny spillstrømmetjeneste. Illustrasjonsbildet er hentet fra Steam Broadcasting.
Gamer.no

OPPDATERT: Den nye streamingtjenesten er nå oppe og går. Du finner den på Steam.tv.

Opprinnelig sak følger.

Blant andre Gamespot melder nå at Valve jobber med en streamingtjeneste som tilsynelatende skal ta opp konkurransen med Twitch. Tjenesten heter Steam.tv og ble nylig lekket til offentligheten ved et uhell.

Tjenesten ble lagt ut på adressen Steam.tv, men i skrivende stund får man bare opp en hvit skjerm etter at Valve tok den ned igjen.

I en uttalelse til Cnet sa en Valve-representant at Steam.tv er i en intern testfase, og at det var en ren, teknisk glipp som gjorde at den en kort stund ble tilgjengelig for alle.

Valves eget Dota 2 var det eneste spillet som ble streamet på testversjonen av Steam.tv.
Skjermdump

Forbedrer Steam Broadcasting

I den lekkede testversjonen av den nye tjenesten var det kun Valves eget Dota 2 som ble streamet, nærmere bestemt den store The International-turneringen.

I sin nåværende versjon ser det altså ut til at tjenesten ikke er designet for at vanlige Steam-brukere kan bruke tjenesten til å streame sin egne spill, men dette kan selvsagt endre seg.

Valve har som kjent allerede sin Steam Broadcasting-tjeneste på Steam-plattformen, men nye Steam.tv skal bli en kraftig forbedring av denne.

Ifølge de som fikk teste tjenesten før den raskt ble tatt ned igjen av Valve gir tjenesten tilgang til vennelister og gruppesamtaler fra den nye Steam Chat-funksjonen, med blant annet mulighet til å invitere venner til å se videoer sammen mens man chatter.

Det skal være plass til en god del faner for flere samtaler i grensesnittet, og i tillegg kommer stemme-chat innebygget i selve nettleseren, en funksjon som kun skal ha vært tilgjengelig i Chrome i testversjonen.

Valve har altså ikke offisielt kunngjort tjenesten ennå, så utover dette er det ikke så mye mer som er kjent om Steam.tv.

Les også: Valve slipper snart sitt første nye spill på flere år »

Les også
Ny Steam-funksjon lar deg spille lokal flerspiller over nettet

Siste fra forsiden