Valve trapper opp kampen mot Steam-gambling

Selskapet gir 23 gambling-nettsteder ti dager på å stanse all virksomhet.

Valve

Fremtiden ser mørk ut for Steam-gambling etter at Valve denne uken sendte ut direkte advarsler til flere nettsteder som tilbyr tjenesten. I et såkalt «Cease and Desist»-brev trekker selskapet frem 23 slike nettsteder – deriblant det beryktede CS:GO Lotto – og gir dem nøyaktig ti dager på å stanse all gamblingvirksomhet knyttet til Steam:

– Vi er oppmerksom på at dere eier et av gamblingnettstedene som nevnes nedenfor og at dere bruker Steam-kontoer for å drive virksomheten. Deres kommersielle bruk av Steam-kontoer er ureglementert og bryter med våre retningslinjer. Dere bør umiddelbart stanse videre kommersiell bruk av Steam-kontoene, og dersom dette ikke er gjort innen ti dager vil Valve ta nødvendige grep, for eksempel ved å slette kontoene deres, lyder advarselen.

Brevet fra Valve advarer mot ulovlig bruk av Steam-kontoer.
Skjermbilde/CS:GO Big

Brevet ble offentliggjort på onsdag av CS:GO Big – et av de aktuelle nettstedene – i en melding til sine brukere på Twitter. Nettstedet advarer alle spillere som har penger eller Steam-gjenstander stående på gamblingsider om å ta ut disse så fort som mulig.

Videre skriver eierne av CS:GO Big at de vil stenge sine dører for å etterkomme Valves krav, men forsikrer om at dette kun er en midlertidig løsning.

På tross av trusselen fra Valve er det foreløpig bare et par av de nevnte nettstedene som har valgt å gi seg. Noen, blant annet BETS.gg, forklarer at de ikke har planer om å stenge, men jobber i stedet med å utføre endringer slik at de ikke lenger bryter Steams retningslinjer.

Andre, som CSGOPot.com, nekter for å ha mottatt noe brev og påstår at det hele bare er oppspinn. Valve bekreftet imidlertid overfor Kotaku at brevet som ble lagt ut av CS:GO Big er ekte.

Valve ble saksøkt for sin antatte rolle i gamblingsaken.
Eierne av CS:GO Lotto ble også trukket inn i søksmålet »

Siste fra forsiden