Vampyrene inntar London i nytt rollespill fra Life is Strange-utvikleren

Dontnod bytter ut tenåringsjenter med blodtørstige vampyrer.

Dontnod Entertainment

20. oktober lanserte Dontnod Entertainment siste del av det episodebaserte eventyret Life is Strange, men den franske utvikleren kaster ikke bort tid på å feire spillets suksess. Studioet er nemlig allerede i gang med sitt neste spill, og denne gangen er amerikanske tenåringsjenter byttet ut med blodtørstige vampyrer i Englands hovedstad.

En mørkere vampyrfortelling

Utvikler Dontnod vil fortelle en mørkere vampyrfortelling.
Dontnod Entertainment

Det nylig annonserte Vampyr er et actionrollespill satt til etterkrigs-London i 1918, der spanskesyken herjer i som verst. Ifølge spillsjef Philippe Moreau ønsker utvikleren å fortelle en mørkere vampyrfortelling som står i sterk kontrast til de idylliske historiene man ser på TV og film i disse dager.

I spillet trer vi inn i rollen som Jonathan Reid, en tidligere lege som prøver å forsone seg med sin nye tilværelse som udødelig vampyr. Jakten på svar tar Reid med på en skummel ferd gjennom Londons mørke gater, der han møter på alt fra hjelpsomme mennesker til grusomme vesener.

Blodige kamper

Dontnod lover blodige kamper mot både myteomspunne beist og vanlige mennesker, der du må kombinere vampyrkrefter og et variert utvalg av våpen for å beseire dine fiender. Enhver person du møter er et potensielt mål, dersom du ønsker det, men for hvert drap du utfører følger det alltid konsekvenser.

Jonathan Reid er ikke nødvendigvis en helt.

Som vampyr er Reid nemlig avhengig av blod for å overleve, og du blir derfor nødt til å ta livet av andre. Ved å samle informasjon om menneskene rundt deg må du velge ut de uheldige vinnerne av Reids personlige vampyrlotteri, valg som kan få alvorlige ettervirkninger:

– Reid er en veldig menneskelig vampyr. I hvert fall har han ikke glemt hvor han kom fra. Riktignok bør du ikke tro at han er en god vampyr av den grunn. Du får se, skriver en hemmelighetsfull Moreau.

Vampyr kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One og lanseringen er foreløpig satt til en gang i 2017.

EVE Online-utvikleren prøvde seg også på et vampyrspill.
Det nettbaserte rollespillet World of Darkness ble skrinlagt i fjor »

Siste fra forsiden