Intervju

League of Legends

Var ikke gode nok i Norge – nå skal nordmennene leve ut proffdrømmen i Tyrkia

– Jeg slutter på skolen for å satse på League of Legends, forteller Isak Fjell (18).

Isak «EnergyIceCold» Fjell (t.v.) og Omid «Touch» Rosander satser på proffdrømmen i Tyrkia.
Privat/Benedichte Breistøl

Det er mange norske League of Legends-spillere som slår seg på brystet og sier de skal gå internasjonalt. Til nå er det bare fire som har klart det, og to av dem flytter til Istanbul i Tyrkia denne måneden for å leve proffdrømmen i hver sitt spillhus.

Satser mot verdenmesterskapet

Isak «EnergyIceCold» Fjell (18) fra Rolvsøy og Omid «Touch» Rosander (19) fra Kristiansand, har begge skrevet kontrakt med tyrkiske lag. Mens Touch fortsetter med Dark Passage, som han reiste til verdensmesterskapet med i 2014, skal Energy spille for Aces High. Begge lagene er blant favorittene til å vinne den tyrkiske versjonen av League of Legends Championship Series (LCS) og ligger derfor godt an til å trekke «wild card»-kortet og få muligheten til å spille om en plass i årets VM.

Isak «EnergyIceCold» Fjell (18).

– Aces High var det beste tyrkiske laget i desember, så det lover godt, men vi har nå byttet ut tre spillere så det er ikke så lett å si hvordan det vil gå fremover. Jeg tror vi kan klare topp tre i ligaen, men vi går jo selvfølgelig for førsteplass og kvalifisering til VM, forteller Energy til Gamer.no.

I Norge har Energy blant annet spilt i Gamer.no-ligaen med Black Alpha og BX3 Elektroniske Sportsklubb. På det sistnevnte laget ble han erstattet fordi de ikke mente han presterte godt nok. At han nå kan leve av spillet er et aldri så lite stikk i siden til hans tidligere lagkamerater.

– Det er ekstra kult at BX3 ikke synes jeg var god nok, men nå slutter jeg på skolen og skal leve av League, spøker Energy og fortsetter:

– Jeg er vel den eneste i Gamer.no-ligaen som har sagt at jeg skal gå internasjonalt og faktisk klart det.

Skeptiske foreldre

Energys foreldre er skeptiske til at sønnen skal slutte på skolen og flytte så langt. Selv tror han det kommer til å gå bra og flytte til Tyrkia, men attenåringen gruer seg til å reise fra alt. Han har ikke bodd hjemmefra tidligere og ser for seg at kan bli noen utfordringer knyttet til ny kultur og nye mennesker.

– Jeg synes ikke det å droppe ut av videregående skole er noe stort problem. Jeg kan ta det opp når som helst, men jeg er redd for å miste motivasjonen eller å få veldig hjemlengsel, sier Energy.

Omid «Touch» Rosander vant Gamer-ligaen med Aria eSports i 2014.

Heldigvis viser det seg at to av Energy sine lagkameratene på Aces High snakker godt engelsk og at laget har både hushjelp og manager som skal hjelpe dem. På Touch sitt lag, Dark Passage, er engelskkunnskapene mer mangelfulle. Det var også et problem sist han bodde med dem før verdensmesterskapet høsten 2014.

– Jeg snakker mest med treneren, HolyPhoenix (ADC) og husmor nå. De andre på laget snakker dårlig engelsk, men jeg håper at det blir bedre. Hvis ikke får jeg besøke Energy når han kommer hit, forteller Touch som flyttet til Istanbul denne uken.

Les også
Disse Counter-Strike: GO-lagene skal kjempe i norgestoppen

– Heldigvis er alle på laget klare på at de vil forbedre engelsken sin.

I Norge har Touch spilt for flere lag og var med å vinne Gamer.no-ligaen i høst sammen med Aria eSports, som like etterpå kastet han ut til fordel for en annen spiller. Denne sesongen skulle han egentlig spille med BX3, men da tilbudet fra Dark Passage kom følte kristiansanderen at han måtte gripe sjansen.

– De ga meg et tilbud jeg ikke kunne si nei til, så nå håper jeg bare at jeg valgte det rette og at BX3 ikke er for sure på meg, innrømmer Touch.

Omid «Touch» Rosander (19) på scenen under Gigacon 2014.

Hverdagen i et tyrkisk spillhus

I første omgang skal Touch bo og spille med Dark Passage frem utgangen av den tyrkiske vårsesongen i april. Etter dette skal han sannsynligvis flytte hjem og reise i militæret. Han er nemlig usikker på om man kan utsette militærtjeneste på grunn av profesjonell spilling – og hvis man kan vet han heller ikke om det er noe han ønsker.

– Jeg har jo egentlig lyst i militæret og tenker på å jobbe der i fremtiden, men vi får se hvordan det blir. Jeg tar vårsesongen først, sier Touch og fortsetter:

– De har heldigvis lagt opp til at man får dra på treningsstudio og holdt seg i form mens man er her.

Hverdagen i tyrkiske spillhus består av omlag åtte timer «scrim»-kamper (avtalte treningskamper mot andre høyt rangerte lag), en time trening, felles middag forberedt av manager eller husmor og nattesøvn foretatt i felles sovesaler med resten av laget. I tillegg legges det opp til strømming og rangert spill alene eller sammen med en på laget.

– Jeg kommer til å strømme endel på kveldene og håper naturligvis at norske folk vil komme innom for å se på, sier Energy som vil anvende kanalen sin på strømmetjenesten Twitch.

Energy håper også at nordmenn nå vil følge mer med på tyrkisk LCS for å heie på både ham og Touch mens de lever proffdrømmen.

Norske «Nukeduck» blir Team Roccats nye «mid lane»-spiller:
Blir med i laget som slo ham og Ninjas in Pyjamas ut av LCS-kvalifiseringen »

Siste fra forsiden