Podkast

Arkadehits

Våre favoritter fra arkadehallene på 90-tallet

Retro Crew reiser tilbake til en tid der vi betalte 10 kroner for noen minutter spilletid.

Blant leserne våre er det sikkert ikke så mange som tok del i den aller første arkadeboomen. Legendariske spill som Pac-Man, Space Invaders og Donkey Kong tok publikum med storm på 70- og 80-tallet.

Arkadespillenes renessanse

Et tiår senere fikk arkadespill et nytt løft, hovedsakelig på grunn av Street Fighter II. På 90-tallet fikk vi arkadehaller fylt med alle typer spill i fornøyelsesparker, enkeltmaskiner ble plassert på gatekjøkken og i de store byene var det dedikere spillebuler med hundrevis av arkadespill.

I denne episoden av Retro Crew ser Aleksander Hakestad, Ketil Espenæs, Stian Askeland og Jostein Hakestad tilbake på arkadespillene fra sent 80-tall og utover på 90-tallet. De forteller om sine favoritter, blant annet Double Dragon, Final Fight, Street Fighter II, After Burner, OutRun og Mortal Kombat.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.
Flysetet i arkademaskinen til After Burner bevegde seg til høyre og venstre i henhold til flyets posisjon. (Foto: Mobygames.com)

Disse spillene revitaliserte arkadespilling og folk samlet seg rundt maskinene for å få en opplevelse som av tekniske årsaker rett og slett ikke var mulig på hjemmekonsoller. Det var dessuten noe helt annet å holde i en skikkelig spillstikke, trykke på store, lysende kvalitetsknapper eller sitte i en racingstol og kjenne rattet riste mens man dundret av gårde på den store skjermen.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 61 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 61: Er Super Mario 64 tidenes beste lanseringspill?
Episode 60: Visste du at Phoenix Wright-serien er 12 år gammel?
Episode 59: Slik var det å vokse opp uten Internett

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden