Vend tilbake til apekattøya

Tyskerne røper Secret of Monkey Island til Xbox 360.

Monkey Island-serien er viden kjent for å være blant det absolutt beste pek-og-klikk-sjangeren har hatt å by på, og spillene er blant undertegnedes absolutte favoritter. I disse spillene har vi privilegiet det er å følge den lite suksessfulle piraten Guybrush Threepwood, i hans evige kamp for å holde nemesisen LeChuck i sjakk. Store navn som Ron Gilbert og Tim Schafer jobbet på de første spillene i serien; sistnevnte er nå snart aktuell med det lovende Brutal Legend.

Lucasarts elskede serie fikk sitt fjerde og foreløpig siste innslag med spillet Escape from Monkey Island. Serien hadde med dette tatt skrittet over fra pene og håndtegnede todimensjonale bakgrunner og figurer, til mer teknisk komplisert, men kanskje litt mindre sjarmerende 3D-grafikk.

Er du en av de som sverger til de første spillene i serien, og forbanner dagen serien tok steget inn i tre dimensjoner har vi nå gode nyheter til deg. Det første spillet i serien, Secret of Monkey Island, ser nemlig ut til å være aktuell for Xbox 360. Nok en gang er det de tyske sensurmyndighetene som røper seg, det samme organet som var ansvarlig for Guitar Hero: Van Halen-lekkasjen.

Nøyaktig i hvilken form spillet vil dukke opp er ikke kjent. Spillet er referert til som Secret of Monkey Island: Special Edition på listene det er snakk om. Dette tyder på at et eller annet vil være annerledes. Oppdatert grafikk, som likevel beholder ånden og stemningen til spillet er vel høyt på alles prioritetslister. Vi får smøre oss med tålmodighet.

(Kilde: 1UP)

Siste fra forsiden