Counter-Strike: Global Offensive

Verdens beste Counter-Strike-lag møtes på X Games denne uka

Slik følger du storlagene i MLG-turneringen i Aspen.

Helena Kristiansson/ESL/Colin O'Brien

Til helgen braker det løs i Aspen, Colorado da åtte av verdens beste Counter-Strike: Global Offensive-lag møtes til dyst i en tre dager lang turnering for å kjempe om en samlet pott på omlag 380 000 kroner. Det spesielle med denne turneringen er at den arrangeres i forbindelse med X Games, et stort sportsarrangement med fokus på ekstremsport.

Major League Gaming står for selve gjennomføringen, og de arrangerte også e-sportsturneringen for X Games sommeren 2014. Den gang var det en tevling i Call of Duty: Ghosts. Turneringen var en stor suksess med millioner av seere og MLG håper på enda større seertall denne gangen.

Fra et tidligere MLG-arrangement.

Slik ser du turneringen

Alle kampene blir strømmet på MLG.tv sine hjemmesider, og høydepunkter blir sendt på nasjonal TV i USA. Dette blir et stort gjennombrudd for Counter-Strike: GO som nå seiler opp som en kandidat til den største e-sporten i verden.

Usikker på hvordan en Counter-Strike-kamp spilles?
Her er alt du trenger å vite om det populære skytespillet »

Lagene og kartene

Kartene som skal spilles under turneringen:

  • de_dust2
  • de_inferno
  • de_nuke
  • de_mirage
  • de_cache
  • de_overpass
  • de_cobblestone

Deltakerlagene kommer fra tre forskjellige kontinenter, med brasilianske KaBuM som nytt tilskudd. Siden DreamHack Winter har det vært stille rundt topplagene, med unntak av sluttspillet i sesong 17 av ESEA i desember. Det er knyttet stor spenning til hvordan 2015 starter for de fleste av dem.

Vi ser nærmere på de tre heteste kandidatene til å kapre tittelen. To av disse blir mest sannsynlig motstandere i den store finalen. Disse har dominert Counter-Strike: GO-turneringer det siste halvåret, og regnes som favoritter til å ta med seg pokalen hjem til Europa.

Team LDLC vant Dreamhack Winter i fjor høst.

Team LDLC: De franske seierherrene fra DreamHack Winter regnes automatisk som favoritter før denne turneringen. Med sin spesielle spillestil på «økonomiske runder» kan de snu kamper på en femøring, slik som de ved flere øyeblikk har gjort tidligere.

Siden DreamHack har ikke franskmennene spilt så mye foran et publikum, og det vil være interessant å se hvordan de hevder seg etter Valve bestemte seg for å gjøre LDLCs favorittvåpen på sparerundene, CZ-75, mindre effektivt.

Les også
– Det betyr ingenting at man er ubeseiret

Ninjas in Pyjamas: Den svenske stormakten, med nyervervelsen Mikail «Maikelele» Bill og hans følgesvenn AWP-en og det mestvinnende Counter-Strike: GO-laget, er naturligvis også en av favorittene. De har en Dreamhack Winter-finale bak seg og er det eneste laget som har vært i alle fire finalene i de største turneringene siden DreamHack Winter 2013.

Mikail «Maikelele» Bill er ny hos Ninjas in Pyjamas.

Det er fortsatt stor spenning knyttet til hvordan Maikelele klarer seg videre i NiP, men han har i nylig spilte kamper på nett vist lovende takter. Det bør gå greit for dem å komme seg ut av gruppespillet.

fnatic: Et av fjorårets største lag bør uten tvil kjempe i toppen av denne turneringen. I kjølvannet av jukseanklager og usportslig «boosting» under og før DreamHack Winter, er det på tide for laget å motbevise alle kritikerne.

Laget har i det siste vært offer for kraftig hets og hat i Counter-Strike: GO-kretsen, men Jesper «JW» Wecksell har uttalt seg offentlig og beklaget noe av det som skjedde under DreamHack. Nå skal de vise seg frem igjen, og det knyttes stor spenning til om de klarer å opprettholde fjorårets strålende form.

De øvrige deltakerlagene består av danske Dignitas, brasilianske KaBuM og de tre amerikanske lagene Cloud9, CLG og Team Liquid.

Gruppene

Turneringen starter med et gruppespill der de to beste lagene fra hver gruppe går videre. De fire beste møtes i semifinalene før det hele avgjøres i den store finalen. Taperne av semifinalene møtes i en bronsefinale.

I gruppespillet spilles kampene på ett kart, mens i semifinalene og finalene avgjøres det på tre kart. Hvordan disse kartene velges i denne turneringen er fortsatt usikkert. Ninjas in Pyjamas, Fnatic og Cloud9 ble invitert til turneringen, mens de øvrige fem lagene måtte igjennom kvalifisering.

Gruppe AGruppe B
KaBuM CLG
Cloud9 Team Liquid
Dignitas Team LDLC
Ninjas in Pyjamas Fnatic

Tidsskjema (norsk tid)

Fredag 23. januar
19:00 Team Liquidvs. Fnatic
20:00 CLGvs. Team LDLC
21:00 Ninjas in Pyjamasvs. Dignitas
22:00 KaBuMvs. Cloud9
23:30 Team LDLCvs. Fnatic
00:30 CLGvs. Team Liquid
01:30 Cloud9vs. Ninjas in Pyjamas
02:30 Dignitasvs. KabUM
Lørdag 24. januar
19:00 Fnaticvs. CLG
20:00 Team Liquidvs. Team LDLC
21:00 Ninjas in Pyjamasvs. KaBuM
22:00 Cloud9vs. Dignitas
23:30Semifinale #1
01:30Semifinale #2
Søndag 25. januar
18:00Bronsefinale
20:30Hovedfinale

Siste fra forsiden