League of Legends - World Championship 2014

Verdens beste League of Legends-lag møttes til duell

Sør-Korea møtte Kina i VM-finalen søndag morgen.

Samsung White, her ved jungle-spilleren Dandy (t.v.), møtte Star Horn Royal Club og deres AD Carry-spiller, Uzi, i finalen søndag. (Bilde: Riot Games)

Det årlige verdensmesterskapet i League of Legends ble sparket i gang for nøyaktig én måned siden, og veien fra den aller første gruppespillkampen til søndagens finale har vært lang, innholdsrik og strabasiøs for alle involverte.

Eventyret begynte så smått med gruppe A og B i Taiwan den 18. september, hvor blant annet TSM og Star Horn Royal Club tok seg videre til kvartfinalene. De europeiske håpene i gruppe C og D var begge nærme avansement, men etter et par heseblesende og intense kamper endte både Fnatic og Alliance opp med å måtte pakke snippesken.

Det at Samsung White kun hadde tapt én kamp, nemlig denne mot TSM, gjorde de til soleklare favoritter i forkant av finalen.

Enden på visa

Sluttspillet tok oss gjennom flere spennende oppgjør, denne gangen i Sør-Korea, hvor blant annet de amerikanske storlagene, TSM og Cloud 9, møtte hvert sitt koreanske Samsung-mannskap. Det ble dermed bare med drømmen for amerikanerne, som tapte 3 – 1 begge to. I semifinalene gruste Samsung White søsterlaget Samsung Blue, mens Star Horn Royal Club såvidt klarte å overliste sine landsmenn i OMG.

Så satt vi igjen med kun to lag, og i år som i fjor stod finalen mellom et koreansk og et kinesisk lag. Det koreanske Samsung White hadde tatt seg gjennom turneringen med kun ett tap, og var helt klart favoritten til å stikke av med seieren, trofeet og tittelen som verdens beste League of Legends-lag.

Deres kinesiske motstandere, Star Horn Royal Club skulle likevel ikke undervurderes, da de nå hadde havnet i finalen to år på rad. Laget var riktignok veldig forandret siden de møtte SK Telecom T1 K i fjorårets finale, men alt kunne skje da det hele brakte løs i Seoul søndag morgen.

Se finalen i sin helhet her.

Siste fra forsiden