– Vi ble nervøse på slutten

Sandnes Ulf vant vår supporterturnering i FIFA 13.

27. oktober hadde vi finaler i årets store spillturnering her på Gamer’s Paradise. FIFA 13 var blant spillene det ble tevlet i, i en turnering der landets supporterklubber skulle knive om å være best.

Finalen ble spilt på storskjerm på Oslo City. (Foto: Thomas Hildrum/Gamer's Paradise).

Etter en lang innledningsrunde i høst ble det supportere fra Sandnes Ulf og Stabæk som møttes i den gjeve finalen.

Det første målet ble puttet da klokken viste 16 minutter, etter godt angrepsspill fra Sandnes Ulf. Like etter suste det inn nok et mål for Rogalandslaget, etter en forsvarstabbe fra Stabæk. De Blaa jobbet hardt for å ta igjen forspranget, og mot slutten fikk de satt inn et knallmål. Det siste utligningsmålet kom dog aldri, selv om Stabæk presset motstanderen intenst i de siste minuttene. Sandnes Ulf vant 2-1.

De lykkelige vinnerne stakk av med hele 10 000 kroner øremerket supporteraktivitet i førstepremie. Stabæk gikk dog ikke tomhendt hjem; de kunne dra med seg 5000 kroner i TIFO-midler hjem til Nadderud stadion.

Den intense kampen ble kommentert av standupkomikerene Ørjan Burøe og Vidar Hodnekvam. Om du gikk glipp av det intense oppgjøre kan du se opptak av hele kampen her på våre sider.

– Strålende med penger til supporterklubben

De to vinnerne, Thorbjørn Holger Opstad og Lars Lørup, smilte fra øre til øra da vi slo av en prat etter kampen.

– Gratulerer med seieren. Kjenner dere hverandre fra før?

Sandnes Ulf jubler etter endt finale. (Foto: Thomas Hildrum/Gamer's Paradise).

– Ja, vi er faktisk søskenbarn, forteller Opstad med et smil.

– Du vet, Sandnes Ulf er jo en familiebedrift, spøker Lørup.

Når han ikke danker ut resten av FIFA-Norge jobber Opstad fulltid offshore for Esso Norge. Han har holdt til i Sandnes hele livet, og har ikke gått glipp av et eneste FIFA-spill siden han hoppet på serien i 1996.

Lars Lørup kommer derimot opprinnelig fra Madla. For tiden studerer han hardt for å bli ingeniør i Trondheim. Lars’ FIFA-karriere begynte en god del senere enn Thorbjørns, men han har hengt godt med på lasset i de siste årene.

Les også
Hvilket League of Legends-lag blir vårens helter?

– Ble det mye øving på forhånd?

– Tja, vi hadde jo en liten øvingsrunde forrige helg, da vi hadde kvalifisering. Da ble det også en del kamper mot forskjellige lag. Kanskje var det det som gjorde utslaget her i dag, forteller Opstad.

– Det ble ganske jevnt, med en sluttsum på 2–1. Stabæk klinket jo inn mål mot slutten av kampen.

– I begynnelsen var det veldig mye frem og tilbake. Ja, det ble litt nerver helt på slutten der. Vi slo ballen mye ut, prøvde å få den vekk fra målområdet vårt, sier Lars.

– Det blir vel bra med litt penger til klubben nå? Hva tenker dere at supporterne kommer til å bruke de til?

To glade Sandnes Ulf-vinnere – Thorbjørn Holger Opstad (t.v.) og Lars Lørup. (Foto: Audun Rodem/Gamer's Paradise).

– Ja, det blir strålende. Pengene går nok til bannere og nye flagg, og slike ting. Disse ti tusen kronene kommer til å hjelpe masse, selv om det meste av slikt skjer på dugnad, forteller Thorbjørn.

– Hvordan synes dere dette arrangementet har vært?

– Vet du, det har vært veldig kjekt, forteller Opstad, før han oppsummerer turneringen:

– Først hadde vi en kvalifiseringsrunde der alle klubbene organiserte egen turnering. Så var det arrangert utslagsrunde forrige helg over nett, der vi og Stabæk ble de som sto igjen i finalen. Det hele var veldig kult! Da kampene ble spilt var det mange som satt på chatrom og livekommenterte kampene, nesten som om det var ...

– ... VG Live, skyter Thorbjørn spøkende inn.

Gamer's Paradise takker både Stabæk og Sandnes Ulf for en forrykende finale.

For de som ble litt inspirert ønsker å prøve ut sine FIFA-ferdigheter, byr TV 2 Sporten og Electronic Arts nå på en storslagen turnering gjennom vårt turneringsoppsett. Her skal enkeltspillere kjempe mot hverandre i de innledende rundene fra 6. november til 1. desember. Førsteplassen stikker av med 10 000 kroner, en Samsung Galaxy S III og en spillpakke fra Electronic Arts.

Siste fra forsiden