Control får en oppfølger

Vi digget actionspillet Control – nå kommer oppfølgeren

Remedy bekrefter at arbeidet så vidt har begynt.

Remedy Entertainment

Utvikler Remedy Entertainment kunne nylig avsløre at actionspillet Control får en oppfølger. Prosjektet er fortsatt tidlig i den såkalte konseptfasen, og ingen detaljer om verken spillet eller lansering er klare.

Konseptkunst fra Control 2.
Remedy Entertainment

Via sine nettsider skriver Remedy at Control 2 har et budsjett på 50 millioner euro, litt over en halv milliard kroner. Til sammenligning hadde det opprinnelige Control et budsjett på 30 millioner euro, så her kan vi vente oss at ting i hvert fall blir større.

Spillet vil utvikles og gis ut i samarbeid med 505 Games. Sistnevnte tar seg av konsollversjonen – på PlayStation 5 og Xbox Series X/S – mens Remedy fokuserer på å bringe spillet til PC. Produksjons- og markedsføringskostnadene deles, mens Remedy beholder alle rettighetene til serien.

Det første Control ble lansert i 2019. Spillere ble plassert i skoene til Jesse Faden, som må utforske mysterier og overleve utallige farer en merkelig bygning kalt The Oldest House.

Vår egen Øystein Furevik lot seg frelse av opplevelsen, og ga spillet 8 av 10 i anmeldelsen på Gamer.no.

– Control er et fengslende og uhyre engasjerende spill som gir oss noe litt annet enn den typiske kriger på jakt etter noe å skyte i enda en krig. Det er en spennende og mystisk historie her som du må prøve å finne ut av. Historien ligger ikke bare over spillet som en forklaring på hvorfor ting skjer, den er en essensiell og integrert del i alt som skjer, og den er en av få spillhistorier den siste tiden jeg virkelig har investert i, var dommen fra Furevik.

LES OGSÅ: Remedy pusser opp Max Payne 1 og 2 »
LES OGSÅ: Alan Wake 2 kommer i 2023 »

Siste fra forsiden