Telialigaen - League of Legends

– Vi er fortsatt i mellomsesong-modus

Likevel klarte Håkon «KOOLBERG» Solberg og resten av Viking å sikre seg en seier i Telialigaen-oppgjøret mot PredatorX.

Sindre Stien/Good Game

På forhånd av hovedkampen i andre runde av Telialigaen kunne Gamer.no meddele at det brått kunne bli en utradisjonell og spenningsfylt kamp mellom PredatorX og Viking. Seerne fikk servert et til tider ensidig oppgjør ispedd glimt av håp for underdog PredatorX i en kamp som endte med 2-0-seier til veteranspillerne i Viking.

Kommentator Kristian «Sangopan» Heggland (t.v.) mener Viking spilte en rotete kamp.
Sindre Stien/Good Game

LES OGSÅ: Apeks-kapteinen benket

League of Legends-kommentator Kristian «Sangopan» Heggland sier til Gamer.no at han opplevde et Viking som ikke var helt på samme side i kampens hete.

– Dette kjentes veldig ut som en typisk David mot Goliat-kamp, hvor Goliat hadde kontroll hele veien. Til tross for store ledelser, opplevde jeg Viking som veldig rotete. Det virket som om de hadde delte meninger om hva de burde gjøre rundt noen av objektene på kartet.

Likevel mener kommentatoren at Vikings prestasjon ikke er representativ for lagets iboende potensiale.

DETTE ER RESULTATENE FRA ANDRE RUNDE AV TELIALIGAEN:

Vis mer

Last Minute 0 - 2 Domino
Bifrost 1 - 1 Celestial Gaming
Nordavind 2 - 0 Vanir
Riddle 2 - 0 Wizard
PredatorX 0 - 2 Viking

Se resten av kampene i terminlisten »

– Tross klovnestreker ser du hva som bor i dette Viking-laget rent mekanisk og på mikro-nivå. I tillegg vet vi at de kan makro-spill, så om det er noen Viking-fans der ute som ser litt smånervøst på de første to rundene, kan de ta det helt med ro. Dette laget vet å roe seg ned når de må.

Se kampen i opptak på vår Twitch-kanal »

LES OGSÅ: – Det er ikke akseptabelt for oss å tape kamper i Telialigaen

Slik ser tabellen ut etter andre runde
Telialigaen.no

Kontrollert veteran-seier

DISSE SPILTE FOR VIKING:

Vis mer

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Viking tok styringen i oppgjøret fra start og tross noen svake øyeblikk virket spillerne komfortable i førersetet. Lagets Top Lane-spiller Håkon «KOOLBERG» Solberg drar frem motstander «NorwegianBastard» som en av grunnene til at PredatorX fikk sparket fra seg.

Les også
AW3 tok sin tredje strake Rocket League-triumf i Telialigaen

– Vi følte selv at vi hadde god kontroll. Vi spilte skalerende lagsammensetninger og fikk tidligere ledelser. PredatorX sparket godt fra seg på noen punkter i kampen, og spesielt Jungle-spilleren hadde en veldig god kamp nummer to.

LES OGSÅ: – Vi skal kunne spille med bind for øynene og vinne med god margin

DISSE SPILTE FOR PREDATORX:

Vis mer

Syver «D4rkZelda» Natvik (Top)
Per «NorwegianBastard» Hatling (Jungle)
John «Zagan» Hatling (Mid)
Thor-Magnus «TaÎsa» Higraff (ADC)
Jonny «Zitrex» Soltvedt (Support)

Solberg forteller videre at stemningen blant veteranene var god, og at de allerede har ukas planer klare.

– Det var veldig god stemning i laget gjennom hele serien, og nå håper vi å kunne ta med oss den stemninga til frisbeegolf-banen for videre lagbygging.

Når Solberg blir spurt om hvem han ville trukket frem som kampens store spiller, lander valget hans på Vikings Support-spiller Geir «Eskii» Nilsen Lie og Jungle-spiller Per «NorwegianBastard» Hatling i PredatorX.

– Definitivt en sterk oppvisning av PredatorX sin Jungle-spiller. Utover det mener jeg personlig at «Eskii» var kampens mest verdifulle spiller. Han var oppe på et jevnt høyt nivå, og Thresh-en [en av heltene i League of Legends, journ. anm.] hans var som vanlig ekstremt sterk. I tillegg vil jeg gi en shoutout til «lil ambivert» som måtte spille svak side på Bot Lane to kamper på rad mens gutta koste seg på øvre del av kartet.

LES OGSÅ: «Onigod» blir tidenes første nordmann i Overwatch League-sluttspillet

Ønsker å unngå utbrenthet

Viking-veteranene tar det rolig i de innledende rundene av Telialigaen.
Sindre Stien/Good Game

En mulig forklaring på Vikings noe rotete, men likevel komfortable seier er lagets avslappede holdning til de innledende rundene av Telialigaen. Hypotesen forsterkes av Top Lane-spillerens utsagn, hvor han forteller at laget fremdeles er i mellomsesong-modus, og at de tar det hele relativt rolig.

– Nivået vi spiller på nå er bare etterdønningene av den harde treningen vi hadde under Telia Masters, og vi er fortsatt i mellomsesong-modus frem til vi møter Nordavind i sjette runde. Fram til da tar vi det rolig slik at vi ikke brenner oss ut før sluttspillet.

LES OGSÅ: Høstens Rocket League-sesong preges av store endringer og tøff konkurranse

Ekspertenes spillerbørs

Denne sesongen vil kommentatorene sammen gi spillerne en karakter etter hovedkampen både i League of Legends og Counter-Strike. Karakterene gis som et totalbilde av spillernes prestasjon i hele kampen, og går på en skala fra én til ti hvor én er dårligst og 10 er best. En spiller som får karakteren 10 vil ha gjort en helt perfekt kamp fra start til slutt, mens en spiller som får karakter én mest sannsynlig ikke var til stede ved tastaturet.

League of Legends-kommentator Kristian «Sangopan» Heggland understreker at PredatorX-spillerne ikke nødvendigvis spilte en dårlig kamp, men at spillerbørsen gjenspeiler hva som skjedde under kampene.

– Viking spiller rotete og til tider klovneaktig. Ettersom de satt med ledelsen hele kampen, blir dessverre PredatorX dratt med ned i dragsuget. Ergo, spillerne spiller ikke dårligere - de ligger bare bak, sier han til Gamer.no.

PredatorXKarakter VikingKarakter
«D4rkZelda»5 «KOOLBERG»7
«NorwegianBastard»4 «Sharp»5
«Zagan»3 «Zhandia»6
«Taîsa»4 «lil ambivert»6
«Zitrex»4 «Eskii»7

Se rundens lag i Telialigaen League of Legends Fantasy »

Siste fra forsiden