Telialigaen - Rocket League

– Vi er klare for å gi Nordavind en ordentlig omgang

Konkurrentene tror Rocket League-kongens seiersrekke stopper opp i helgens sluttspill.

Sindre Stien/Good Game

Etter nok en tøff Rocket League-sesong i Telialigaen er det duket for sluttspill til helgen. Fire lag har vunnet retten til å kjempe om pokalen, i det som på papiret ligger an til å bli et meget jevnt løp.

Kongene av norsk Rocket League – Nordavind – er som alltid på plass, og går for sin sjette strake tittel. I veien venter imidlertid tøff motstand i The Razzle Dazzlers, Granit Gaming og Gemini, som alle har som mål å kaste kongene av tronen.

Før det hele braker løs har vi tatt turen innom hver av leirene, for å sjekke hvordan lagene har forberedt seg til det som uansett blir et veldig annerledes sluttspill.

Kampene ser du gratis på TV 2 Sumo på søndag. Semifinalene sendes fra klokken 10:00, med finale klokken 13:00.

– Føler oss bedre enn noen gang

«Seeb» og Gemini tror på seier mot Nordavind.
Sindre Stien/Good Game

Med fjerdeplass på tabellen sikret Gemini sluttspill i det som er guttas første sesong sammen. Det har ikke vært knirkefritt hele veien, men nå som det virkelig gjelder forteller Sebastian «Seeb» Falch at trioen har skrudd opp konsentrasjonen flere hakk.

– Forberedelsene har vært sinnssykt gode. Mye trening de siste ukene og ekstra mye spilling individuelt. Vi føler oss bedre enn noen gang, melder en heltent Falch.

Disse spiller for Gemini

Vis mer

Sebastian «Seeb» Falch
Rasmus «Friis» Friis
Håkon «Didris» Paulsrud

At Gemini ikke slo noen av de andre sluttspillagene denne sesongen har spillerne lagt bak seg, og selvtilliten er åpenbart på topp. «Seeb» mener Nordavind skal få angre på valget av Gemini som semifinalemotstander.

– 100 prosent. Jeg føler at vi er helt klare til å gi dem en ordentlig omgang nå. Som jeg har sagt før har jeg klatret én plass hver sesong. I høst endte jeg på andreplass, så det er lagt opp perfekt til at vi skal bli det første laget som slår Nordavind på to år.

– Kjenner alvoret selv om vi sitter hjemme

Nordavind jager sin sjette strake tittel.
Sindre Stien/Good Game

Om Gemini skal nå søndagens finale må laget altså utrette et aldri-så-lite lite mirakel – nettopp å slå Nordavind. Telialigaens femdoble mester røk på sitt foreløpig siste tap 22. mars 2018, og Jørgen «Jwols» Olsen og kompani har ingen planer om å gi fra seg seiersrekka.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Det som imidlertid kan løfte konkurrentene et hakk opp er at vårens sluttspill går på nett på grunn av restriksjoner for å hindre spredning av covid-19. Dermed mister Oslo-klubben en av sine fremste fordeler – nemlig evnen til å takle presset som følger med scene og publikum – men «Jwols» tror likevel det skal gå greit.

Disse spiller for Nordavind

Vis mer

Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien
Casper «Al Dente» Vissing

– Ja, det stemmer nok at de andre lagene tjener på det. Vi har spilt mye på LAN, og jeg liker det godt i hvert fall. Tror riktignok at man kjenner på alvoret selv om vi sitter hjemme, men jeg har ikke spilt sluttspill online før, så vi finner vel ut av det.

Som et varselskudd til Telialiga-konkurrentene var Nordavind igjen best av de norske i kvalifiseringen til prestisjetunge Rocket League Spring Series denne uken. «Jwols» var fornøyd med innsatsen, og forteller at gutta har spilt seg varme foran søndagens kamper.

LES OGSÅ: – De nyter at det snakkes om at de ikke har tapt på to år »

– Fordel for oss at sluttspillet er online

«Trex» er fornøyd med at Rocket League-sluttspillet foregår på nett.
BESL Pro

Granit Gaming klatret opp blant sluttspillkandidatene før sesongen, etter at laget hentet inn «MrKikkan». Sammen med unggutta «Trex» og «Enlid» har veteranen sørget for ro og stabilitet, i det som ble en solid sesong og tredjeplass på tabellen.

Foran trioens første sluttspill sammen er det stor spenning innad i laget. Gutta har lagt inn solide forberedelser, og leverte sterkt i Rocket League Spring Series-kvalifiseringen.

Disse spiller for Granit

Vis mer

Theo «Trex» Gagnat
Sondre «Enlid» Enlid
Kristian «Mrkikkan» Baklid Røste

– Forberedelsene våre er gode. Vi har spilt veldig mye og endte opp blant de 24 beste i Spring Series. Jeg tror vi har gode sjanser for å slå både Razzle Dazzlers og vinneren av Nordavind og Gemini, spår Theo «Trex» Gagnat.

At sluttspillet foregår på nett tror «Trex» bare blir en fordel for han og lagkameratene. Uten presset som følger med scene og publikum får Granit-spillerne senke skuldrene litt og konsentrere seg om jobben som må gjøres.

– Har ikke trent så mye sammen

«Maadzz» og kompani har ikke lagt inn mye trening, men tar ting som det kommer.
Sindre Stien/Good Game

Jobben med å komme seg forbi The Razzle Dazzlers i en semifinale er imidlertid ingen enkel oppgave. På de siste fire sesongene har Razzle-gutta tatt seg til finalen tre ganger, og Mads «Maadzz» Gjelsten håper selvfølgelig å gjenta bedriften.

Foran søndagens kamp mot Granit har Razzle trolig det mentale overtaket, ettersom sistnevnte vant da lagene møttes i seriespillet. «Maadzz» tror på en repetisjon av den kampen, spesielt dersom Granit-spillerne sliter med nervene.

Disse spiller for Razzle Dazzlers

Vis mer

Mads «Maadzz» Gjelsten
Aleksander «Phocas» Jensen
Hampus «Zensuz» Öberg

– Det blir nok mer av det samme som tidligere i sesongen, men det kan gå begge veier og kommer an på dagen. Dette er en veldig viktig kamp, og Granit-gutta pleier å være litt nervøse. Så kanskje vi har en fordel der, mener Gjelsten.

I motsetning til konkurrentene har The Razzle Dazzlers riktignok ikke lagt stor vekt på forberedelser. Som «Maadzz» forteller har det blitt lite tid til trening sammen, og i stedet kommer trioen til å «ta det som det kommer». Taktikken har som nevnt holdt til finale tre av de siste fire sesongene, men hvorvidt det er nok til å stikke av med den endelige seieren gjenstår å se.

Du kan følge Rocket League-sluttspillet gratis på TV 2 Sumo søndag 10. mai. Semifinalene spilles klokken 10:00 og klokken 11:00, med finale klokken 13:00.

Siste fra forsiden