Entelechy i King of Nordic - Counter-Strike: GO

– Vi er tvunget til å virkelig prestere mot en eller flere av topplagene

Ole «Saidonz» Christensen i Entelechy hadde en tøff uke etter de ble idømt tap, men bruker det som motivasjon videre.

Privat/Valve/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Nok en uke har gått, og Counter-Strike: GO-turneringen King of Nordic er som vanlig tilbake denne fredagen. Etter at Datakrigerne mislykkes forrige uke, ble det nok en kvalifisering på søndagen. Denne var det 1. divisjonslaget Entelechy som kom seirende ut av, laget som har overrasket mange med deres prestasjoner i Telenorligaens øverste divisjon.

Sluttet å spille Mirage

DISSE SPILLER FOR ENTELECHY

Vis mer

Ole «Saidonz» Christensen
Jonathan «Zame» Nyhagen
Magnus «zealot» Angard
Niclas «iNTERP» Waagan
Henrik «Cryptik» Asphaug

Kaptein i Entelechy, Ole «Saidonz» Christensen, forteller til Gamer.no om en kvalifisering som gikk greit for seg.

– Kvalifiseringen gikk forsåvidt smertefritt, vi har gått på tre smeller på rad, men fellesnevneren der har vært Mirage hver uke, så vi begynte rett og slett å vetoe Mirage. Da tvinger vi mikslag på på som krever mer kommunikasjon og koordinasjon innad i laget, sier Christensen.

Han forteller også at laget ikke har fokusert noe særlig mot sluttspillet, siden de har en viktig kamp i Telenorligaen på mandag.

– Vi har egentlig ikke forberedt oss noe spesielt mot selve sluttspillet, vi har en kamp mot Nordavind på mandag vi har forberedt oss mot også bruker vi det vi jobber på der i King of Nordic på fredag også.

I forrige serierunde vant laget 2-0 mot Bitfix Gaming, men ble idømt tap grunnet manglende innmelding av lag minst tre timer før sesongstart. Christensen sier laget bruker avgjørelsen som motivasjon.

Ole «Saidonz» Christensen og Entelechy bruker knekken som motivasjon.
Privat

– Det er selvsagt en stor knekk og få, vi er trolig de eneste som dropper tre poeng mot det bunnlaget. Det gjør fremtiden vanskeligere for oss da vi ikke lenger ligger like godt an til sluttspill. Men bruker det som motivasjon kontra demotivasjon siden det betyr at vi er tvunget til å virkelig prestere mot en eller flere av topplagene.

Kampen mot Nordavind mandag er naturligvis et fokus. Forhåndsfavoritten har levert under pari og står med tre uavgjortresultat på tre mulige kamper. Likevel tror Christensen det blir en tøff kamp.

– Nordavind har nok blitt litt tatt på sengen, men de har tre uavgjort på tre kamper, og har allerede møtt to topplag, så jeg tror ikke det er så ille som det ser ut til. De får mange lette 2-0-seire fremover. De har vært åpne om at de kunne fokusere på eget spill og satser på at det er godt nok, med oppsettet som er i Telenorligaen gir det andre lag muligheten til å jobbe bestemt mot Nordavind, og forberede en plan tidlig. Vi har troen på at dette blir en god kamp som kan ende i hvilket som helst resultat, og satser så klart på en seier, sier en forsiktig optimistisk Christensen.

Overraskende sluttspillkandidat

Les også
Stor boikott etter at Norges E-sportforbund la VM-kvalifisering til Smiths venner-eide lokaler

Det var ikke mange som ventet at Entelechy skulle være med å kjempe om en sluttspillplass før sesongen. Christensen forklarer litt av grunnen til at laget gjør det godt.

– Mye av suksessen vår i ligaen er basert på at vi lager klare planer for å kontre lagene vi møter, og jobber bestemt mot hver kamp. Dette er litt verre i King of Nordic da vi ikke vet hvem vi møter, og en del av lagene der er mikser, men vi føler oss ganske sterke på de fleste kartene, og spiller veldig solid i treninger for tiden. Om det klaffer så skal vi kunne klare gode resultater på fredag, er på tide at et norsk lag vinner tronen, så satser mot det.

På spørsmål om hvem som er lagets sterkeste spiller, trekker kapteinen frem flere elementer og spillere.

– Vi er et ganske jevnt lag, hvor alle har hver sin rolle de fokusere på og utfører bra. Det er som oftest jeg eller «Zame» som ender på toppen av tabellen. Men det har nok en del med hvordan vi setter opp mye av spillestilen vår på. Om jeg må trekke frem en blir det nok «Cryptik», han har stort sett aldri dårlige kamper. Tar som oftest de rollene ingen andre vil eller kan, og utfører de ekstremt bra, og gjør nesten aldri feil som taper runder.

Forrige uke ble det kjent at Gamer.no og Telenorligaen kjøpes opp at tidligere Discovery- og TVNorge-toppsjef Harald Strømme. Christensen er meget positiv til dette.

– Er et steg i riktig retning for norsk e-sport, og satser vel på at det kan ende opp med mer fokus på miljøet, og eventuell mer media og høyere premier i ligaen. Blir spennende å se hvor veien videre går.

Om det første steget som bør tas med ny ledelse, bruker Christensen mye tid på å prate om regelendringer.

– Revurdere reglene. Det er helt latterlig at regler som ikke har noe konsekvens i spillet skal bestemme utfallet av en liga. Må nok implementere mer skjønn ovenfor enkeltsituasjoner sånn som vi ser i profesjonelle ligaer og turneringer hvor administratorer i situasjoner overskriver reglene. I tillegg jobbe for å skaffe mer media og oppmerksomhet rundt sporten, jo flere som vet om det, jo flere vil satse og nivået og interessen vil øke parrallelt.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 9. mars.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden