Vi får likevel ikke sette tenna i Vampyr i år

Det neste spillet fra Life is Strange-skaperen utsettes til 2018.

Focus Home Interactive

Vampyr, det neste spillet fra Life is Strange-utvikler Dontnod, vil likevel ikke lanseres i november i år. Det kommer frem i en pressemelding sendt ut onsdag kveld.

Vi må vente litt lenger før vi kan sette tenna i Vampyr.
Focus Home Interactive

Ifølge studiosjef Oskar Guilbert støtte teamet på en teknisk feil, som måtte rettes opp før arbeidet kunne gå videre. Den jobben skal nå være gjort, men forsinkelsene betyr at Vampyr ikke kan lanseres før våren 2018:

– Å utsette lanseringen av et prosjekt man har kjært er alltid en vanskelig beslutning. Når det er sagt tror vi at det å rekke en frist aldri burde stå i veien for kvalitet. Bare for noen uker siden var vi sikre på at vi ville klare å lansere Vampyr i år. Dessverre har en teknisk feil – som nå er fikset – forsinket utviklingsplanene, fortellet Guilbert.

De ekstra månedene vil også gi Dontnod tid til å pusse på opplevelsen og sørge for at alt i spillet fungerer nøyaktig som det skal.

Mørk vampyrfortelling

Vampyr er satt til etterkrigs-London i 1918, og introduserer oss for protagonist Johnathan Reid. Den tidligere legen har nylig blitt forvandlet til en vampyr, og prøver nå å finne en balansegang mellom sitt ønske om å hjelpe andre og trangen til å drikke blod.

Som med Life is Strange er valg og konsekvenser en viktig del av Vampyr, men spillere får ta en mer aktiv rolle i historien. Dontnod lover blant annet blodige kamper mot både myteomspunne beist og vanlige mennekser, der man må kombinere våpen og vampyrkrefter for å tilintetgjøre ondskapen.

Vi tok en ny kikk på Vampyr under årets E3-messe, og skribent Jonas Magerøy likte det han fikk se:

– Det virker som Vampyr vil være stappfullt av grånyanserte valg. Ingen ting er svart på hvitt, og alt vil gagne noen, enten det er i form av et tryggere nabolag eller en sterkere Jonathan Reid. Jeg ble mildt sagt imponert av spillet etter å ha sett hvordan det fungerer i praksis. Reid er rett og slett en kjempekul hovedfigur, og det faktum at historien er skrevet av folkene bak mesterlige Life is Strange er ikke noen ulempe det heller, skrev han.

Vampyr utvikles for PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Dontnod lager også mer Life is Strange.
Arbeidet med seriens neste spill er i gang »

Siste fra forsiden