Blodet renner over i Londons gater i juni

Vampyr har fått slippdato.

Vampyr, det mørke eventyret fra Life is Strange-studioet Dontnod Entertainment, kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One den 5. juni. Det bekreftet utgiver Focus Home Interactive denne uken.

Spillere må hele tiden foreta seg valg, som blir med å bestemme skjebnen til protagonist Johnathan Reid.
Focus Home Interactive

Datoen kom frem i siste del av Dontnod Presents Vampyr, en serie med videooer om utviklingen av eventyret. Gjennom fire episoder, spredt over de siste to ukene, har Dontnod tatt oss med bak kulissene og vist frem nye deler av spillet og forklart bakgrunnen for ulike designvalg.

Du kan se fjerde del av serien i videovinduet over, og dersom du er interessert ligger de resterende tre epiosdene på Focus Home Interactives YouTube-kanal.

Livet som vampyr

Vampyr ble opprinnelig annonsert mot slutten av 2015, og baner en ganske ny vei for Dontnod. De amerikanske tenåringsjentene i Life is Strange er byttet ut med vampyrer, i en historie satt til London i år 1918.

Her blir vi kjent med Johnathan Reid, en lege som prøver å forsone seg med sin nye tilværelse som udødelig vampyr. Spillet lover actionfylte kamper mot både mennesker og overnaturlige vesener, men selve kjernen i spillet virker å fokusere på Reids personlige strid. Skal han spare menneskene rundt seg på bekostning av egen helse, eller føye seg helt etter blodtørsten og vampyrkreftene som følger med?

Vi fikk en kikk på Vampyr under fjorårets E3-messe, og vår utsendte skribent likte det han fikk se:

– Det virker som Vampyr vil være stappfullt av grånyanserte valg. Ingen ting er svart på hvitt, og alt vil gagne noen, enten det er i form av et tryggere nabolag eller en sterkere Jonathan Reid. Jeg ble mildt sagt imponert av spillet etter å ha sett hvordan det fungerer i praksis. Reid er rett og slett en kjempekul hovedfigur, og det faktum at historien er skrevet av folkene bak mesterlige Life is Strange er ikke noen ulempe det heller, skrev Jonas Magerøy den gang.

Dontnod lager også mer Life is Strange.
Arbeidet med seriens neste spill er i gang »

Siste fra forsiden