Telenorligaen høsten 2018 - Counter-Strike: GO

– Vi forventer å bli trykt ned i bakken av et par av lagene

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum og Infurity har moderate mål for sesongen. Mandag møter de Harald Trefots Danseband.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Etter en lang sommer med masse pent vær er det endelig klart for en høst med masse god norsk Counter-Strike: GO i Telenorligaen. Hovedkampen i åpningsrunden av 1. divisjon spilles mellom Infurity og nyopprykkede Harald Trefots Danseband.

LES OGSÅ: Lagendringer preger sommeren - vi har spådd utfallet av høstsesongen i Counter-Strike: GO

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum i Infurity sier at også laget hans har tatt det litt piano inn mot seriestarten.

– Vi har spilt svært lite inn mot sesongstart, sommeren har for det meste blitt brukt på FaceIt om det har vært spilt noe Counter-Strike. Vi har ikke forberedt oss noe til kampen på mandag.

Kampen ser du direkte på Gamer.nos Twitch-kanal mandag klokken 20:00 »

– «Undead Warrior» kan smelle godt fra seg

DISSE SPILLER FOR INFURITY

Vis mer

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum
Alexander «ForfA» Forfot
Emil «Sirius» Standal
Hallvard «Biff» Hole
Adrian «Delta» Munkvold

Drolsum sier at målet for sesongen ikke nødvendigvis handler om å vinne.

– Jeg har satt meg som mål å faktisk ha det artig når jeg spiller Counter-Strike denne gangen, vi forventer å bli trykt ned i bakken av et par av lagene, vinne et par og kanskje overraske mot andre. Et par av de gode lagene må ha en veldig dårlig sesong for at vi skal nå sluttspill.

Drolsum sier at de ikke har tenkt noe særlig på mandagens motstander, men at de vet hvem som skiller seg ut.

– Vi tar hver kamp på samme måte, tenker ikke så mye på hvem vi møter. Den eneste jeg vet om som er flink på det laget er vel «Undead Warrior», han kan smelle godt fra seg.

Drolsum ville ikke komme med et direkte tabelltips, men forteller litt hvor han tror lagene havner på tabellen.

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum og Infurity ønsker å ha det gøy.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Tenker Nordavind og Kingpins skal krige om førsteplassen. Demise og Momentum kjemper om de to neste plassene. Vi havner mellom 5. - 7.-plass, og kjemper med Flawless og Harald Trefot. Celestial blir nummer åtte, Bitfix nummer ni og gamlingene kommer sist, sier Drolsum.

Les også
– For selvtilliten er det en massiv kamp

Drolsum forteller at han var veldig negativ til Panorama UI når det dukket opp først, men at han liker endringene nå.

– Jeg var en av de få som ikke prøvde Panorama i det hele tatt og tviholdt på det gamle når de betatestet det, før de satte den inn for alle. Jeg er veldig fornøyd med det de har fått til med Panorama hittil.

Han fortsetter med å prate litt om det nye våpenet som nylig ble implementert i spillet.

– Artig at de har implementert MP5-SD. Det er jo en maskinpistol mange har lurt på om de noen gang kom til å bli lagt til i spillet igjen. Det bringer jo frem litt nostalgi i og med at jeg har spilt Source, men det at de har puttet en lyddemper på den vet jeg ikke helt hva jeg skal si om.

Drolsum er usikker på om den kommer til å ha en stor effekt på terroristsiden med lyddemperen.

– Jeg tror ikke det blir noe stor meta-endring bare fordi den er lyddempet, med mindre de gjør noe helt sinnsykt med den etter testinga er ferdig, avslutter Drolsum.

– Vi trenger at hele laget bidrar

DISSE SPILLER FOR HARALD TREFOTS DANSEBAND

Vis mer

Vebjørn «veby» Langseth
Ole «Undead Warrior» Bøen
Martin «korkej» Kroken
Sondre «killerboat» Sulebakk
Harald «desti» Vegsund

Lagkaptein i Harald Trefot, Harald Vegsund, sier at laget ikke har hatt særlig lang tid på å forberede seg, og at sommeren har blitt brukt på andre ting.

– Har egentlig spilt veldig lite i sommer. Jeg har pusset opp leilighet mens de andre har slappet av og vært på ferie. Det har jo blitt spilt en del, men veldig sjeldent vi fem spiller sammen. Så vi begynte å trene mandag forrige uke, forteller Vegsund.

Vegsund forteller at laget ikke har tenkt så mye på hva som skjer denne sesongen, og at det viktigste ikke er å vinne.

– Vi har egentlig ingen spesielle forventninger. Vi spiller kun for å ha det gøy siden vi er fem gutter som kjenner hverandre utenfor spillet. Jeg tror vi skal klare å skyte fra oss godt nok til å unngå å havne blant de i bunnen. Vi er en veldig godt sammensveiset gjeng.

TABELLTIPS HARALD VEGSUND

Vis mer

1. Nordavind
2. Kingpins
3. Demise
4. Momentum
5. Flawless
6. Harald Trefot
7. Celestial
8. Infurity
9. Bitfix
10. Digital Gamers

Lagets store stjerne, «Undead Warrior», ble tippet nedenom og hjem igjen sist laget hans var i toppen av Telenorligaen. De trosset alle og kom til sluttspillet. Vi spurte Vegsund hva som må til for at det samme skal gjenta seg denne sesongen.

– Vi trenger at hele laget bidrar. Alle vet at «Undead Warrior» kan vinne kamper på egen hånd, men resten må være med på å dra lasset. Trenger egentlig stabile prestasjoner fra hele laget. Får vi det kan det bli artig utover sesongen.

Harald «desti» Vegsund og Harald Trefot har ikke store forventninger til sesongen.
Privat

Vegsund håper likevel at alle som ser på kampen får en underholdende kamp å se på. Han forteller at de ikke har tenkt noe særlig på motstanderen.

– Har ikke gjort noen tanker om de, nei. Fokuserer på vårt eget spill og tror det skal holde til 2-0. Det er veldig spennende at vi har fått hovedkampen i første runde. Satser på at vi skal klare å levere en solid innsats så seerne, venner og foreldre, og at de får valuta for tiden de bruker.

Vegsund forteller også litt om rollefordelingen innad i laget.

– Jeg og «korkej» spiller AWP. Kommer an på hvilket kart vi spiller. «Veby» og «killerboat» er entryfraggers, mens «Undead Warrior» er den taktiske lederen.

SLIK SPILLES FØRSTE RUNDE AV COUNTER-STRIKE I TELENORLIGAEN

Vis mer

Kl 20:00: Infurity - Harald Trefot
Kl 20:00: Bitfix - Digital Gamers
Kl 20:00: Celestial - Kingpins
Kl 20:00: Momentum - Nordavind
kl 20:00: Demise - Flawless

Alle kampene spilles mandag 27. august.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider. Her finner du også lenker til andre kamper som streames av miljøet.

Vi spurte også hva Vegsund tenker om de seneste oppdateringene av spillet, og om hvilken effekt han tror MP5-SD kan ha, siden den er det første lyddempede våpenet terroristene kan ha i Counter-Strike: GO.

– Panorama var en etterlengtet oppdatering synes jeg, da det gamle brukergrensesnittet var høyst utdatert. MP5-SD blir veldig gøy å prøve i kompetitivt. Savner den fra 1.6-tiden. Jeg er usikker på hvilken effekt den vil ha på terroristsiden. Jeg tror fortsatt UMP er bedre, avslutter Vegsund.

Siste fra forsiden