Intervju

Logitech G Counter-Strike GO Series

– Vi går for å vinne den norske serien neste sesong også

De nybakte seriemesterne i Expert-Gaming sikter også mot flere turneringer i utlandet.

Dette er Logitech G Counter-Strike: GO Series

Norges åtte beste lag spilte mot hverandre fra august til oktober. De to lagene med flest poeng etter endt seriespill møttes i en superfinale på SpillExpo lørdag 8. november. Vinnerlaget fikk 10 000 kroner, mens andreplass får 5000 kroner.

Alt om den norske ligaen her »

Disse spilte for Expert-Gaming i finalen:

Thomas «skippii» Bekkelund
Stig «stiGwOw» Holmen
Eirik «spity» Hauger
Thomas «Base» Finnøy
Mikal «enix» Øiesta

LILLESTRØM (Gamer.no): Lørdag gikk finalen i Logitech G Counter-Strike: GO Series av stabelen, og Expert-Gaming storspilte da de slo BX3 Elektroniske Sportsklubb 2-0 sammenlagt.

Etter å ha endt som nummer to i seriespillet sikret Expert-Gaming seg en plass i finalen. Der skulle de møte London Conspiracy, men de måtte dessverre trekke seg fra finalen i siste liten. Dermed gikk den andre finaleplassen til BX3, som havnet på tredjeplass i serien.

Med dette utgangspunktet gikk Expert-Gaming inn i finalen som favoritter, men de visste at å spille mot BX3 ikke kom til å bli noen enkel oppgave. Begge lagene hadde havnet på samme antall poeng i serien, og Expert-Gaming sikret andreplassen ved at de hadde vunnet flere kart. Lagets manager, Christian «GrOggi» Hagen, mener det er fortjent når laget nå står som seriemestere.

– Vi har hatt litt flaks med noen resultater som har gått vår vei, men alt i alt synes jeg det er fortjent at vi vinner. Vi er det eneste laget som tok et kart fra London Conspiracy, og også det eneste laget som ikke har måttet utsette en eneste kamp, sier han til Gamer.no.

Mener de kunne slått London Conspiracy

Finalen ble spilt best av tre, og lagene skulle velge og fjerne ett kart hver fra et utvalg på totalt sju kart. I elimineringsfasen valgte Expert-Gaming Inferno, mens BX3 valgte Mirage. Det tredje, avgjørende kartet skulle bli Overpass. Hagen sier at de ikke tok hensyn til hvilke kart BX3 er gode eller dårlige på da de valgte.

– Vi tenkte mye på hvilke kart vi har gjort det bra på under trening i det siste. Vi føler vi har hatt veldig god kontroll på Inferno, så det falt som et naturlig valg. Vi valgte bort Dust2 fordi vi føler det er et veldig tilfeldig kart, og vi har hatt mye varierende resultater der. Veldig mange kart blir sett på som Counter Terrorist-favoriserende, mens på Dust2 går det begge veier, det kommer veldig an på lagene som spiller. Vi tok ikke noe høyde for hvordan BX3 har gjort det da vi gjorde valget, forteller Hagen.

Expert-Gaming spilte veldig bra og levnet aldri BX3 noen sjanse til å komme inn i kampen. Hagen tror også de kunne slått London Conspiracy, dersom de hadde møtt opp i finalen.

– Jeg tror vi fint kunne slått dem i dag, men det hadde nok blitt en 2-1-kamp. Med forbehold om at det ble samme kart som i dag. Lagoppstillingen de skulle stille med består av mange veldig gode "aimers", som passer bra på et kart som Mirage.

Finalens tredje kart, Overpass, ble aldri spilt, siden Expert-Gaming vant på begge de første kartene. Overpass er et nytt kart i Counter-Strike-sammenheng, og ble lagt til i listen over turneringskart av Valve like før ESL One Cologne, sammen med Cobblestone. Den avgjørelsen førte til en del harme i miljøet den gangen, og mange mente at kartene ikke var egnet for konkurransespill.

Etter at de har vært i spill noen måneder er de fleste fremdeles ganske lunkne til Cobblestone, mens Overpass har blitt tatt inn i varmen. Hagen føler seg trygg på at Overpass også ville gått deres vei, dersom det ble spilt.

– Jeg tror nok vi ville tatt Overpass også. Vi føler at vi har god kontroll på det. Det kan være et morsomt kart fordi det ikke er noen «skyboxer» der, som kan gjøre det meget interessant med bruk av granater. Cobblestone synes jeg er et dårlig kart, rett og slett. Det er dårlig laget med tanke på timing, og den nye «snarveien» har ikke hjulpet noe på det, forklarer han.

Les også
IT-millionær satser tungt på danske e‑sportstjerner

– Det ble litt for mange uavgjorte kamper

Sesonginnspurten ble veldig jevn helt inn til aller siste kamp. Tre runder før slutt hadde hele fire lag fremdeles mulighet til å sikre seg en finaleplass. Når Expert-Gaming tapte den siste kampen mot Teklubben var de helt avhengige av at London Conspiracy ikke avga ett eneste poeng mot BX3. Det holdt så vidt. London Conspiracy vant knappe 16-14 på Mirage etter noen nervepirrende siste runder.

Fra finalen mellom BX3 og Expert-Gaming på SpillExpo 2014.

Hagen er greit fornøyd med sesongen under ett, men mener at de ga bort flere poeng enn nødvendig.

– Sesongen har gått helt ok, men det har blitt litt mer uavgjort enn vi håpet på. Jeg synes spesielt uavgjort mot Nordic Warthogs og tapet mot Teklubben er surt. Mot Nordic Warthogs tapte vi på Cobblestone, et kart vi knapt nok har spilt. At vi spilte uavgjort mot Partyastronauts og London Conspiracy synes jeg er greit nok.

Manglet en fast femtemann

Da sesongen startet var Thomas «Base» Finnøy en fast del av laget, men han måtte trappe ned spillingen tidlig i sesongen. For å erstatte Finnøy ble den tidligere London Conspiracy-spilleren Markus «maak» Karlsen hentet inn. Men det viste seg å ikke fungere så veldig bra, og hans opphold i Expert-Gaming ble relativt kort.

– Vi følte at «maak» ikke passet helt inn i laget. Han var ikke på bølgelengde med resten av laget når det gjelder å satse fremover.

Dette førte til at Expert-Gaming spilte store deler av høsten uten en fast femte spiller. Hansen mener dette har påvirket resultatene til laget i høst, og ser nå optimistisk på fremtiden.

– Vi har hatt en liten nedadgående kurve i løpet av sesongen, mye på grunn av at vi har manglet en fast femtemann. Men nå er vi på vei opp igjen.

I finalen måtte «Base» steppe inn igjen for Vegard «yakin» Halvorsen, men han er fremdeles klar på at han ikke har tid til å spille fast fremover. Tirsdag ble det også klart at Mikal «enix» Øiestad, som har spilt en del med laget i høst, har blitt med på permanent basis.

Vi går for å vinne, og tror vi har gode sjanser til å vinne neste sesong også.

Neste sesong starter i februar, og laget har som målsetning å forsvare tittelen fra årets sesong.

– Vi går for å vinne, og tror vi har gode sjanser til å vinne neste sesong også.

Hagen tror det vil være de samme lagene som kjemper om tittelen neste år også, og at London Conspiracy vil være det sterkeste laget, dersom de holder sammen.

– Det kommer an på hvordan London Conspiracy holder sammen. De må spille mye med innbyttere, men hvis de klarer å spille fast med fem spillere vil de være det sterkeste laget. Partyastronauts varierer en del, men når alle spillerne deres har dagen er de absolutt et vanskelig lag å slå.

Publikum fulgte spent med.

Ambisjoner om å hevde seg internasjonalt

I tillegg til å spille i Logitech G Series har de nybakte seriemesterne også deltatt i andre nasjonale og internasjonale turneringer i år. Hagen sier at de også sikter seg inn på flere turneringer i utlandet til neste år.

– Vi har hatt noen gode resultater internasjonalt, og gjorde blant annet en god figur under Dreamhack Summer. Neste år planlegger vi å være med på både Assembly Winter og Copenhagen Games, og håper på å gjøre det bra i begge de turneringene.

Til tross for at laget har manglet en femte spiller og med et tidvis tett kampprogram, hevder Hagen at det ikke har vært noe problem å spille alle kampene innenfor de gitte tidsrammene.

– Vi har prioritert og planlagt kampene riktig, slik at vi har unngått utsettelser og fått spilt alle kampene våre. I tillegg har vi alltid hatt reserver klare.

Castingen fra SpillExpo ble gjort av Terje Nomeland (t.v.) og Håvard Dahl Haugan.

Norge har opp gjennom tiden fostret mange gode Counter-Strike-lag og -spillere, men de siste årene har det stått ganske stille. Hagen mener det er tegn til bedring, men at det fremdeles er et stykke igjen til slik det var i glansdagene.

– Norsk Counter-Strike er på vei oppover, men det er langt igjen til dit det var under storhetstiden til Counter-Strike 1.6. Den gangen hadde vi fort fem-seks lag som kunne hevde seg på internasjonalt nivå. Nå har vi stort sett bare London Conspiracy og oss.

Selv om det for øyeblikket ikke er veldig mange norske lag som kan hevde seg internasjonalt, mener Hagen det er veldig positivt å se at hele 64 lag deltok i høstens seriespill.

– Det er et stort antall lag, og det er veldig positivt. Det er mange unge lovende spillere der som er sultne og kommer til å hevde seg. Gjennomsnittsalderen på laget vårt er ganske høy, så det er bra at det kommer nytt blod inn i scenen.

Med større og flere turneringer enn på lenge mener han fremtiden ser lys ut for Counter-Strike.

– Jeg har veldig stor tro på Counter-Strike fremover. Jeg tror ikke Counter-Strike blir like stort som League of Legends, men jeg tror interessen for League of Legends vil gå nedover, mens Counter-Strike vil gå oppover.

Siste fra forsiden