Telialigaen - League of Legends

– Vi har adaptert en spillestil vi tror publikum vil sette stor pris på

Viking er klare til å møte overraskelseslaget Domino til semifinale i Telialigaen søndag ettermiddag.

Håkon «Koolberg» Solberg tror erfaring kan spille en rolle i semifinalen.
Sindre Stien/Good Game

Håkon «Koolberg» Solberg og resten av Viking er i sluttspillmodus, og har gjort sine forberedelser for å være klar for å slå Domino i en best av fem-serie søndag ettermiddag. «Koolberg» var med da Celestial Gaming vant Telialigaen, og har erfaring fra dette stadiet av sesongen. Dét tror han kan bli en fordel.

– Erfaring har nok mye å si for sluttspill, det handler om hva man gjør før og under kamp, og hvordan man håndterer nerver. Det hadde definitivt vært en fordel for Viking om sluttspillet gikk offline, sier han til Gamer.no.

DISSE SPILLER FOR VIKING

Vis mer

Håkon «Koolberg» Solberg (Top)
Alexander «HHNeverLucky» Hegland Fedde (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)

Apropos hva man gjør før kampen, så har Viking gjort mange forberedelser og gjort seg klare for slaget. Og han lover at Viking skal underholde publikum.

– Sluttspillmaskineriet i Viking har gått for full maskin de siste ukene, og jeg tror vi har hatt skremmende mye progresjon. Jeg tror at Domino må ha gjort like gode forberedelser, eller helst bedre om de skal ha en sjanse på søndag. Vi har adaptert en spillestil vi tror publikum vil sette stor pris på.

LES MER: – Alltid gøy å knuse Riddle sin finaledrøm

Se andre semifinale mellom Viking og Domino søndag klokken 16:00 på vår Twitch-kanal »

– Det er litt nerver

Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad gleder seg til sluttspillet.
Blackfilm/Domino

På den andre siden venter Domino. Et lag som før sesongen var spådd rett ned i 2. divisjon, og er nå én seier unna å skulle spille finale i Telialigaen. Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad kan fortelle om et lag som er spente og litt nervøse foran søndagens kamp mot Viking.

– Vi har endelig nådd sluttspillet, og stemningen i laget er på topp. Det er selvsagt litt nerver før man skal spille en så stor kamp, men vi gleder oss og føler oss klare til å møte Viking hvor vi håper på en spennende og jevn semifinale.

LES OGSÅ: Domino har gjort spådommen før sesongen til skamme

Det er ingen tvil om at foran kampen er Domino den største underdogen i hele sluttspillet. Det tror «Scumwave» kan være en fordel for Domino.

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

Hannes «Raxes» Ekman (Top)
Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad (Jungle)
Magnus «Valiant» Thoresen Østmo (Mid)
Raducu «leandoer» Florin-Valentin (ADC)
Charlotte «Charry» Helgesen (Support

Les også
Counter-Strike-liga bannlyser russiske lag på grunn av krigen i Ukraina

– Vi er underdogs, og jeg tror de aller fleste forventer Nordavind mot Viking i finalen, men man bør ikke sove på noen av lagene. Det er fire sterke lag, og alt kan skje. Det spørs litt hvilket lag det er som møter opp. Jeg mener det er en liten fordel å være underdog med tanke på mindre press, men samtidig når det handler om en semifinale så vil det føles ekstra vondt å tape uansett, forteller han før han legger til.

– Uansett hvordan det går så satser vi på et «miracle run» som går til kamp fem i både semifinalen og finalen hvor Domino trekker det lengste strået.

LES MER: Riot lanserer en nordisk League of Legends-turnering

– Fordel Viking

At det skal spilles best av fem mener Håkon «Koolberg» Solberg er fordel Viking. Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad bnekrefter at det er få i Domino med sånn erfaring.

– Det er fem kamper denne gangen, og det gjelder å være skjerpet. Vi har flere som har lite erfaring med det, så jeg vil si Viking har en liten fordel når vi skal spille med tanke på deres erfaring. Alt i alt tror jeg den som vinner er laget som er mest skjerpet, for med så mange kamper så kan man bli ufokusert, sier «Scumwave».

– At det er fem kamper er selvfølgelig en kjempefordel for et lag som Viking. Vi har bredt utvalg med champions å velge fra, som betyr vi kan tilpasse oss nesten hva som helst, avslutter «Koolberg».

Siste fra forsiden