Riddle møter Bitfix - Telenorligaen

– Vi må nesten gjøre alt for å vinne

Til tross for utsagnet, lover Riddle-trener Torbjørn Berg at laget har noen taktikker på lur før Telenorligaens sluttspill i League of Legends.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Daniel «Final» Glaser (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

Før siste serierunde er det Riddle som er alene på toppen av Telenorligaens tabell i League of Legends. Oppgjøret mot tabelltoer Bitfix avgjør hvorvidt de holder seg på topp eller ikke. Riddle-trener Torbjørn Berg er derimot selvsikker på at det blir seier i toppkampen.

– Selve matchen mot Bitfix tror jeg skal gå greit. Vi undervurderer de ikke slik jeg tror Fact gjorde. Det var iallfall ganske grei skuring for oss i kvalifiseringen til Nordic League, forteller han til Gamer.no.

Når Berg blir spurt om det er planlagt å skjule noen taktikker før sluttspillet, benekter han dette. Han hinter imidlertid til at det blir noen nye knep å se i Maihaugsalen i Lillehammer.

– Vi må nok gjøre alt for å vinne, men det er fortsatt en stund til sluttspillet. Vi kommer nok til å ha noe på lur.

Se kampen mellom Riddle og Bitfix på Gamer.no sin Twitch-kanal søndag klokken 18:00 »

– Seeding blir veldig viktig inn mot sluttspillet

SEEDING

Vis mer

Seeding innebærer i e-sportsammenheng å plassere lag etter antatt styrke i utslagsrundene. Formålet er å unngå at de antatt beste deltakerne slår hverandre ut på et tidlig stadium.

Riddle-trener Torbjørn Berg tror det blir viktig med seeding i sluttspillet.
Mohammed Barzinje

Til tross for at sluttspillsdeltakerne er klare, er det mye spenning rundt siste ordinære serierunde. Tabellplasseringen avgjør hvordan lagene seedes inn i sluttspillet, og kan gi lag muligheten til å unngå hverandre i semifinalene. Berg forteller Gamer.no at hans drømmescenario er en semifinale uten Fact eller nDurance.

– Jeg tror seeding blir veldig viktig inn mot sluttspillet. Jeg ser for meg at Fact og nDurance ser på oss og Bitfix som de antatt dårligere lagene som kommer til sluttspillet. Å ha muligheten til å kunne velge en semifinale med Fact mot nDurance tror jeg er massivt for både oss og for Bitfix.

Bakgrunnen for ønsket om å unngå Fact og nDurance i sluttspillet viser seg å være basert på hvordan treneren rangerer de fire sluttspillslagene mot hverandre.

– Fra topp til bunn: Oss, nDurance, Fact og Bitfix, forteller han til Gamer.no.

– På hvilket grunnlag?

Les også
– De får fortsette å fokusere på det psykiske spillet i forkant, så kan vi fortsette å vinne kampene

– Holder det å si se på tabellen?

– Vi har kun én taktikk, og det er å vinne

DISSE SPILLER FOR BITFIX:

Vis mer

Benjamin «Quackss» Peattie (Top)
Ivar «Britneey» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverlucky» Hegland (Mid)
Kevin «Slomklow» Nguyen (ADC)
Cem «Salty Melon» Soyer (Support)

At Bitfix innehar en delt andreplass på tabellen kommer antakeligvis ikke som et sjokk når lagets Manager, Eric Andreas Björklund letter på sløret og avslører lagets eneste taktikk til Gamer.no.

Eric Andreas Björklund, her avbildet i NYX-trøye.
Privat

– Vi har kun én taktikk, og det er å vinne. Den taktikken kommer vi ikke til å gjemme på søndag.

I likhet med Riddle-treneren, lover også Björklund at laget kommer til å gi jernet i oppgjøret. Når det kommer til viktigheten av tabellplassering og seeding, er han derimot uenig med Berg, og begrunner det med en jevn gruppe lag i toppen av tabellen.

– En seier her er ikke så viktig for oss. Vi ser på kampen som en generalprøve mot sluttspillet, så vi kan føle litt hvor terrenget ligger. Seedingen vår i sluttspillet er egentlig irrelevant, da vi har en av tidenes jevneste topp fire-plassering i Telenorligaen, så vi vil uansett møte grei motstand, sier han til Gamer.no.

Björklund er kjapp til å svare når han blir spurt om å rangere topplagene, og rangeringen blir like kjapt etterfulgt av en mer utdypende begrunnelse.

– Fra topp til bunn: Oss, Riddle, nDurance, Fact. Hvis vi er i god form, slår vi alle andre lag. Riddle vet jeg har gode spillere og god struktur, noe jeg mener jeg de en edge på både nDurance og Fact. Som vi så forrige runde er nDurance selvfølgelig bedre enn Fact, og årets utgave av «Sharp» sin barnehage (Fact Revolution, journ. anm.) virker mye svakere enn ifjor, ettersom de har «Tivifree» i Top Lane, forteller han til Gamer.no.

Dramatikk i siste ordinære serierunde

SLIK SPILLES SISTE RUNDE AV TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl. 18:00: Air - Celestial
Kl. 18:00: Riddle - Bitfix
Kl. 18:00: Quantum - Fact
Kl. 18:00: RØKT SKINKE - Berserk
Kl. 18:00: Royal Vikings - nDurance

Alle kampene spilles søndag 22. april.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Til tross for at det er seeding lagene i toppen av tabellen spiller for, er det slettes ikke mangel på dramatikk i den siste ordinære serierunden i Telenorligaen. På bunnen av tabellen foregår en minst like viktig kamp - nemlig kampen for overlevelse i førstedivisjon.

Det skiller kun tre poeng mellom fire lag i bunnen av tabellen, og hvem som kommer ut av siste serierunde med plassen i behold får tiden vise.

Slik ser tabellen ut før Telenorligaens siste runde.
Skermdump: Gamer.no

Siste fra forsiden