Telialigaen - Counter-Strike

– Vi skal kunne spille med bind for øynene og vinne med god margin

Ole «Marcelious» Langan i Apeks lar ikke en tøff start på sesongen ødelegge selvtilliten før hovedkampen mot Domino mandag.

Ole «Marcelious» Langan og Apeks ser frem til å slå hardt tilbake etter forrige ukes skuffelse.
Mohammed Barzinje/Good Game

SLIK SPILLES ANDRE RUNDE AV TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

19:00 - Nordavind - Fact
19:00 - Oilers - Bifrost
19:00 - Stabæk Momentum - Celestial
19:00 - 777 - Foxed
21:00 - Apeks - Domino

Se resten av kampene i terminlisten »

Mandag kveld byr på andre runde av Telialigaen Counter-Strike, og vi får endelig et gjensyn med fjorårets seierherrer i kveldens hovedkamp. Det skal ikke legges skjul på at Apeks er storfavoritter i forkant av kampen, men nykommerne, Domino er overbevist om at de skal kunne vise seg fra sin sterkere side.

Se kampen mellom Apeks og Domino på TV 2 Sumo mandag klokken 21:00 »

Forrige ukes åpningskamp gikk ikke helt som planlagt for Norges mest prestisjefylte lag, men det vil ikke hindre dem fra å stikke avgårde med tre poeng, mener snikskytter Ole «Marcelious» Langan.

– Det som gikk galt mot Momentum i forrige uke var at vi hadde en slags «off-dag». Vi slet med å få hodet skikkelig inn i spillet, og dermed surret vi det bort på siste kart.

Ole «Marcelious» Langan forventer en enkel seier
Sindre Stien/Good Game

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman

Pål «Polly» Kammen (trener)

Til tross for en litt tøffere start på sesongen enn ønsket, er ikke Langan i tvil om at Apeks skal stikke av med trofeet nok en gang.

– Nå som «dennis» har kommet inn i laget har vi bare blitt enda sterkere enn tidligere, og det at vi også deltar i mange flere internasjonale turneringer enn tidligere lar oss øve oss mot sterkere motstand. Derfor blir det nok Apeks-seier i høst også, selv om vi har hatt litt blandede resultater internasjonalt de siste ukene, fortsetter Langan.

På spørsmål om forventninger til kveldens hovedkamp er Langan skråsikker på hvem som kommer til å trekke det lengste strået.

– Forventingene til å møte Domino er selvfølgelig en seier. Vi forbereder oss kun på å spille vårt eget spill, og siden vi har en bedre struktur enn alle andre så trengs det ikke noen endringer for å slå dem. Vi skal kunne spille med bind for øynene og fortsatt vinne med god margin.

Herman «sherman» Rustad
Victor «Vigga» Gagnås
Viktor «VikkernNTC» Johansen
Bjørn Henrik «Tantor» Risenfald Lund
Granit «Grante» Grajcevci

Kevin «Kewi» Wilsson (trener)

LES OGSÅ: Nedre halvdel av tabellen kan bli helt kaotisk

– Vi har definitivt funnet noen svakheter hos Apeks

Les også
– Planen om å spille som underdogs fungerte akkurat som den skulle

Herman «sherman» Rustad og resten av Domino går inn i ukens hovedkamp med et bittert tap i åpningsrunden ferskt i minne, og legger ikke skjul på at laget ikke presterte som ønsket.

Herman «sherman» Rustad ønsker å sparke hardt fra seg mot Apeks
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

– I åpningsrunden var det en kombinasjon av at Nordavind stilte mye sterkere enn forventet, og mangel av rutine på våre spillere. Vi spilte ikke for å vinne, men for å ikke tape. Vi har lagt om deler av treningsopplegget vårt for å forbedre dette, men det er ikke noe som nødvendigvis kommer til å gi umiddelbar effekt.

Til tross for skuffelse over forrige ukes resultat er ikke Rustad i tvil om at de kan gi Apeks grei motstand.

– Vi hadde en usedvanlig dårlig kamp mot Nordavind forrige uke, så selv om Apeks er et bedre lag på papiret så forventer vi å vise en bedre versjon av oss. Samtidig har vi også definitivt funnet noen svakheter på Apeks som vi kan jobbe ut i fra, men om vi får straffet dem for det gjenstår å se.

LES OGSÅ: Slik vinner du i Fantasy

– Apeks skal nok rulle i land en sikker seier mot Domino

TV 2-kommentatorene Leon Andor «Landor» Karlsen og Morten «Zeves» Vollan har fått roet seg ned etter forrige ukes nervepirrende hovedkamp, og har rettet tydelige forventninger mot favorittene.

Karlsen blir overrasket om Domino får poeng
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Apeks burde kunne skaffe seg enn enkel 2-0-seier her, til tross for at de ikke har spilt på sitt beste i det siste. Nyopprykkede Domino blir nødt til å spille på sitt absolutt beste, samtidig som Apeks må skli på rimelig mange bananskall om dette ikke skal bli en soleklar tre-poenger.

Karlsen legger ikke skjul på at Apeks-lagoppstillingen byr på fem sterke individer, men drar frem én spesiell i spørsmål om forventninger rundt enkeltspillere.

– Jeg har troa på at «Truth» skal trekke det lengste strået dette gamet, men så spørs det om de i det hele tatt får spilt nok runder til at han rekker å få skikkelig høye tall på statistikken.

LES OGSÅ: King of Nordic endrer på turneringsformatet - kjører kvalik hver uke

Vollan forventer overkjøring fra Apeks
EIVIND VON DØHLEN/GOOD GAME

Vollan er enig i Karlsens spådom om, og legger ikke skjul på hvem sesongens favoritter er.

– Apeks skal nok rulle i land en sikker seier mot Domino. Begge lag er nok sultne for å revansjere resultatene i første runde, men vil tro at alles favoritt til å vinne Telialigaen skal være overlegne i en kamp som denne.

Vollan har tro på alle spillerne på Apeks, men trekker frem én på spørsmål om hvem han tror kommer til å utmerke seg spesielt.

– Føler alle spillerne i Apeks kan bli rundens spiller, men hvis jeg skulle nevnt en så må det nok være «Marcelious». Men uansett om han presterer til sitt fulle potensiale eller ei, bør det bli en veldig komfortabel 2-0-seier for Apeks, avslutter Vollan.

Ekspertenes spådom

Kamp«Landor»«Zeves»
Apeks - Domino2-02-0
Oilers - Bifrost 2-02-0
STB Momentum- Celestial2-02-0
777 - Foxed2-01-1
Nordavind - Fact2-01-1

Siste fra forsiden