Longhairidc i King of Nordic

– Vi tok oss sammen etter vi forstod at vi var på vei til å bli knust

Johann «Saasinho» Saasen og hans mikslag holdt på å bli ydmyket i fredagens King of Nordic, men kjempet seg tilbake i matchen før det ble tap.

Valve/Privat/montasje Gamer.no

På nasjonaldagen var det nok en gang sluttspill i King of Nordic, og det var mikslaget Longhairidc som representerte Norge. Laget som består av flere Demise-spillere kom seg til finalen mot Danmark, men etter å ha blitt feid over i første omgang på Nuke ble bakken for bratt for nordmennene, og de tapte til slutt 16-9.

Johann «Saasinho» Saasen sier at laget fikk en dårlig start på begge kampene, og at det ble dessverre tungen på vektskåla.

– Vi hadde ingen generell plan ettersom vi er en miks, men vi har jo spilt med hverandre før så kommunikasjonen var jo grei. «Zykes» tok seg av avgjørelsene og taktikken. Dessverre så gikk det elendig i starten i begge kampene, og da ble veien tilbake tøff.

LES OGSÅ: Telialigaen og Eserien sammen på Oslo E-sportfestival

Startet for slapt

DISSE SPILTE FOR LONGHAIRIDC

Vis mer

Johann «Saasinho» Saasen
Daniel «Zykes» Jensen
Jonathan «Ruyter» Ruyter
Mikael «Mikki» Gaup
Anders «Savvy» Sundet

Saasen forteller videre at spillerne rett og slett ikke var påskrudd på nasjonaldagen, og at det ble for stort sprang opp til danskene i finalen.

– Alle virket veldig slappe. Virket nesten som det hadde vært en lang dag med 17. mai og varme. Vi tok oss sammen etter vi forstod vi var på vei til å bli knust. Vi startet å få mer kontroll på kampen , men dessverre hadde vi for få runder å jobbe med på terrorist-siden i finalen.

Johann «Saasinho» Saasen.
Privat

Likevel skryter Saasen av de danske motstanderne, og sier at de er gode.

– Vi ble vell ikke overrasket, de traff veldig godt som vi forventet. Det var mer vi som tapte kampen enn de som spilte ekstremt bra. Vi ble statiske, dårlig kommunikasjon på antiterrorist-siden som gjorde det veldig lett for danskene.

Saasen er en relativt ukjent spiller blant de mer rutinerte i King of Nordic og Telialigaen. Han forteller litt mer om seg selv.

– Jeg har spilt i det svenske miljøet mye lenger enn jeg har gjort i det norske. Spilt for mange forskjellige lag, men Laskall er vell det folk flest kjenner igjen. Jeg sluttet så med spillet i om lag sju måneder, der jeg fokuserte på andre ting. Så nå er jeg tilbake i den norske scenen, så det blir spennende å se hva som skjer etter sluttspillet.

– Du sikter deg altså inn på en plass på et lag i 1. divisjon av Telialigaen?

Les også
– Ingen hadde klart å se for seg hvordan topp fire skulle se ut til høstferien

– Absolutt. For å få til det så må jeg bare vise meg frem individuelt i de turneringene jeg kan. King of Nordic er en av disse plattformene jeg kan bruke, avslutter Saasen.

LES OGSÅ: Telenorligaen blir til Telialigaen

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4700 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 28 000 kroner.

Ukesfinalen kan sees i opptak på Twitch-kanalen til King of Nordic.

Siste fra forsiden