Vice City blir sensurert

Etter sterke protester fra det haitiske miljøet i USA har Rockstar Games valgt å sensurere GTA: Vice City.

Tidligere kunne vi opplyse om at representanter for det haitiske miljøet i USA har klaget over hvordan denne gruppen blir framstilt i spillet. De har hevdet at spillet fremstiller dem som banditter og tjuvradder (omtrent slik det fremstiller alle andre etniske grupper), og at kommentarer i spillet har vært rasistiske.

Etter at New York sin borgermester ble involvert på haitiernes side og truet med anmeldelse, har Rockstar Games valgt å sensurere fremtidige versjoner av Vice City. Det vil si, versjoner som ikke er solgt enda, og antakelig kommer dette til først og fremst å gjelde Xbox-versjonen som kommer i salg like over nyttår, samt fremtidige lavprisutgivelser av spillet.

Nøyaktig hva slags endringer det er snakk om vet vi ikke, men av Rockstar sin pressemelding går det frem at det i hovedsak gjelder de uttalelsene som det er blitt protestert på (for eksempel "kill all the haitians!").

I den samme pressemeldingen forsvarer Rockstar sin rett til å lage spill for voksne kjøpere, og sier at i motsetning til hva noen kan tro, har spill utviklet seg som et medium for voksne, ikke ulikt litteratur, film og musikk. Videre står det:

- Det faktum at spillet er populært betyr ikke at det oppfordrer spillere til å begå voldelige eller hatfulle handlinger mot noen grupper eller mennesker i den virkelige verden. Det er ikke vår intensjon, og det er heller ikke den effekten spillet har.

Videre forsvarer Rockstar retten til å lage spill med en viss grad av realisme, men sier at de forstår følelsene til det haitiske samfunnet og har valgt å fjerne problematiske uttalelser fra spillet. Om dette er nok for at de skal slippe trøbbel vet vi ikke.

Siste fra forsiden