Vikingsagaen får fortsette

Stoic starter arbeidet med fortsettelsen av The Banner Saga.

The Banner Saga.
Stoic

Rollespillet The Banner Saga fikk en god mottakelse da det ble lansert i februar, men kort etter lanseringen ble det stilt spørsmål ved om serien kunne fortsette.

Sagakrøll

Skaperne av det forferdelig populære Candy Crush Saga hadde nemlig søkt om enerettighetene til kommersiell bruk av ordene Candy og Saga, og da skaperne av The Banner Saga forsøkte å registrere spillnavnet som et varemerke fikk de brev fra Candy Crush-utviklerens advokater.

The Banner Saga? (bilde: King.com).

– Det innrapporterte The Banner Saga-varemerket er forvirrende og villedende likt motpartens tidligere brukte Saga-varemerker, hevdet advokatene, og mente med andre ord at de trodde folk ville forveksle Candy Crush Saga og The Banner Saga.

The Banner Saga-skaperne var raskt ute med å kommentere saken:

– For to år siden startet vi tre her i Stoic Games å lage et episk vikingspill: The Banner Saga. Vi laget det, og folk elsket det, så vi laget et spill til. Vi vil ikke lage en vikingsaga uten ordet Saga, og vi setter ikke pris på å bli fortalt at vi ikke kan gjøre det sa de til nettstedet Polygon.

Ordet saga stammer forøvrig fra vikingene, og har lite med godteriknusing å gjøre.

Stoic bekrefter oppfølgeren

Nå kan det se ut til at navnesurret er overstått. I en melding på Facebook takker utvikleren for all støtten de har fått fra spillmiljøet, og bekrefter at de har startet med spill nummer to i trilogien.

Skuffende lite sukkertøy her. Misvisende navn! (bilde: Stoic).

– Vi har fått så mange personlige tilbakemeldinger fra spillerne at vi ærlig talt er helt lamslått. Vi forsøkte aldri å lage et spill for alle, men de som liker spillet har vært så utrolig, overveldende støttende, og det har vært mye mer enn forventet, skriver de.

Spillet har tydeligvis vært en suksess for Stoic, og de tre BioWare-avhopperne forteller at de er lettet over å vite at de kan jobbe videre i lang tid.

The Banner Saga er et unikt rollespill som kan minne litt om en kombinasjon av The Oregon Trail, en «velg ditt eget eventyr»-tekstspill og taktisk, turbasert kamp. Spillet foregår i en vikinginspirert verden der mennesker lever side om side med massive kjemper.

Les også
Anmeldelse: The Banner Saga

I Øystein Fureviks anmeldelse på Gamer.no ble spillet beskrevet som et av de mest «oppslukende og gripende» spillene han hadde spilt på lenge, og kronet med karakteren ni.

Siste fra forsiden