Gamer.no

Vil du skrive om e-sport?

Gamer.no søker flere skribenter som følger norske lag og spillere over hele verden.

188_617074470
Petter Elstad/Good Game

God dekning av norsk e-sport er en essensiell del av det man skal forvente på Gamer.no fra uke til uke. I tillegg til jevnlig nyhetsdekning av klubber, utøvere, turneringer og LAN, skal vi være gode på intervjuer som bygger kjennskap til norske lag og profiler, og guider til hvordan man selv kan bli en bedre spiller.

Gamer.no er ledende i dekning av den nasjonale ligaen Telialigaen. Over 850 lag og 6000 spillere er involvert i den, og det skapes spennende og morsomme historier som publikum bør få vite om hver eneste uke.

Vi leter etter flere kolleger som kan hjelpe oss med å skrive om de ulike spillene på en profesjonell og engasjerende måte. Gamer.no søker dedikerte, oppdaterte og selvdrevne frilansere som vil jobbe med nyheter, intervjuer, guider eller reportasjer om det norske miljøet og norske proffspillere i utlandet, men også om morsomme saker i fra lavere divisjoner/nivå.

Som skribent hos oss får du muligheten til å være med på for eksempel sluttspillet i Telialigaen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Vi forventer at våre e-sportskribenter jobber selvstendig, og tar tak i nyheter som dukker opp på egen hånd. I tillegg må alle våre skribenter skrive om alle spill. Man kan ikke kan være låst til å kun skrive om favorittspillet sitt. Det handler ikke så mye om det tekniske i spillet, men heller om personene man prater med. Om man leser våre e-sport-saker så ser man at det sjelden skrives mye om det spilltekniske, men heller om utøverne.

Når vi sier alle spill mener vi alt fra Counter-Strike til Farming Simulator. Det finnes turneringer og norske utøvere i så godt som alle spill. Her må man gå inn med åpent sinn, og lære underveis. Utøverne er ofte veldig forståelig ovenfor at man kanskje ikke har særlig erfaring selv, og lærer gjerne bort.

Som e-sportskribent på Gamer.no kan du få mulighet til å reise på arrangementer i Norge og utlandet der du møter fremadstormende talenter og noen av dagens største stjerner.

Hvilke saker ønsker vi?

Nyheter

Ofte har vi god innsikt i det som skjer innenlands, og får informasjon om det på forhånd, og har god tid til planlegging og intervjuer. Når det kommer til norske utøvere i utlandet er dette vanskeligere. Her ønsker vi å være på hugget, og at alle sammen skal ta tak i saker selvstendig når noe dukker opp.

Eksempel på nyhetssaker vi ønsker:

777 signerer jentelag - skal konkurrere i 2. divisjon
Starter e-sportliga for ungdom under 19 år
Full forvirring rundt Counter-Strike-streik
Dota 2-lag utestengt på livstid for kampfiksing

Intervju

Lengre intervju med spillere eller lag som har nordmenn involvert. Dette kan være både i Telialigaen og i utlandet. Her er det spillerne som fører saken, og skribenten som leder spillerne inn på temaene som er ønskelig.

Les også
Red Bull arrangerer norsk Counter-Strike-turnering med to mot to-format

Eksempel på intervjusaker vi ønsker:

– Norske lag skjønner ikke spillet
– Sa egentlig ja til Team Liquid i 2015
– Må også være en leder utenom spillet
Norske «Veigar V2» hentet inn for å ta tilbake tronen i LCS

Kommentarer

Personlige meninger og tanker rundt det som skjer i e-sportens verden. Dette kan også omhandle store internasjonale turneringer, men vi foretrekker at det handler om noe nordmenn er involvert i.

Eksempel på kommentarer vi ønsker:

I en profesjonell liga må man kunne kreve litt av deltakerne
Entelechy-skandalen var fryktelig, men hvordan kan vi arbeide i tiden fremover?
Mine tanker etter Telenorligaen 2018

Feature

Feature-saker er større saker som gjerne involverer intervju, men også mye stoff skrevet av skribenten selv. Eksempel på dette kan være artikler om det som skjer i forkant av interessante Telialigaen-kamper eller dybdesaker.

Eksempel på feature-saker vi ønsker:

– Man burde jobbe mer for lag med begge kjønn
Hvor fiendtlig er League of Legends-miljøet egentlig?
Konflikter i lag: Hvorfor oppstår de og hvordan kan du løse dem?
Nedre halvdel av tabellen kan bli helt kaotisk
To spillere forlater Bifrost etter sluttspillet

Betalt per artikkel

Gamer.no betaler et fast honorar per artikkel. Vi tilbyr også et morsomt og lærerikt miljø, hvor du får en unik mulighet til å utvikle deg som skribent samtidig som du når ut til over 20 000 lesere hver eneste dag. Det er ingen krav til hvor man bor, da man jobber hjemmefra.

Virker dette interessant for deg? Send oss gjerne en e-post med et par prøvenyheter formet og bygget opp på samme måte som andre nyhetssaker eller reportasjer om e-sport på Gamer.no. Skriv også noen linjer om deg selv, hvor lenge du har fulgt norsk e-sport og hvorfor du passer som frilanser hos oss.

Send søknaden på e-post til mathias@gamer.no. Husk å oppgi kontaktinfo som telefon og adresse. Alle som søker som skribent på Gamer.no må være fylt 18 år eller runde 18 år i løpet av de neste månedene.

Det er ingen søknadsfrist, og alle søknader blir besvart. Tidligere erfaring er ikke et krav, men et pluss.

Siste fra forsiden