Vil PS3 bruke Xfire?

Sony og Viacom skal være i diskusjoner om en versjon av Xfire for PS3, og ryktene vil ha det til at dette blir en del av Sonys svar på Xbox Live.

1UP har funnet ut at Viacom, som eier Xfire, skal være i ferd med å lage en implementering av Xfire-systemet for PS3. Informasjonen stammer fra en finansrapport hvor Viacom sier at de har signert en avtale med Sony som innebærer at de skal lage en Xfire-versjon til PS3.

Xfire er et system som tilbyr mange av de samme funksjonene som Xbox Live. Blant annet gjør systemet det lettere å finne vennene dine på nettet, slik at du lett kan spille mot dem. Dessuten får vi et system som gjør det enkelt å sende beskjeder til andre spillere, enten de spiller eller ikke. Hver spiller får en profil, med statistikk over spillingen og slikt, og systemet laster også automatisk ned oppgraderinger til spill.

Sony vil imidlertid ikke ut med hvorvidt de vil gjøre omfattende bruk av Xfire for PS3. I følge dem er det for øyeblikket kun snakk om at systemet vil brukes i ett spill, nemlig det kommende Untold Legends-spillet fra Sony Online Entertainment. Chris Kramer fra Sony Online Entertainment sier at avtalen mellom dem og Xfire er separat og uavhengig av PlayStation Network Platform.

Siste fra forsiden