Vil stoppe Xbox 360-salg

Illinois-mann med søksmål mot konsollgiganten.

Mannen hevder at Microsoft med viten og vilje selger et produkt med materialfeil, og går nå rettens vei for å stoppe salget av Xbox 360-konsollen.

Det var i desember 2008 at mannens såvidt ett år gamle Xbox 360 sluttet å fungere. Den ble sendt inn til Microsoft, og siden garantien hadde gått ut måtte mannen betale de 99 dollarene i reparasjonskostnader.

Det skal ikke være snakk om den røde dødsringen, siden Microsoft vedkjente seg denne svakheten allerede i juli 2007 og utvidet garantien for akkurat denne feilen til tre år. Microsoft skal allikevel ikke ha oppgitt hva feilen til mannens konsoll gikk ut på.

Illinois-mannen ønsker nå å saksøke Microsoft på vegne av alle kunder som har vært utsatt for samme feil. Målet er å få utgiftene sine refundert eller eventuelt en annen erstatning som retten bestemmer. Han ønsker også at retten stanser videre salg av konsollen.

Søksmål er ikke noe nytt for konsollen, som har vært ute i hardt vær før. Like etter lansering ble det oppdaget et problem med overoppheting som skyldtes en designfeil. Enkelte brukere opplevde også å få spillene sine skrapet opp hvis de flyttet på konsollen mens denne var i bruk.

Om mannen når frem med søksmålet sitt gjenstår og se. Hvis vi skal spekulere litt antar vi at når ikke den røde ringen kan stoppe salget av konsollen, skal det mer til enn én forbrukerklage.

(Kilde: Gamespot.com )

Siste fra forsiden