PlayStation 5

Ville tilstander da japansk butikk skulle selge PlayStation 5

– Alle var gærne.

Sony

Nesten tre måneder etter lanseringen av PlayStation 5 er det fortsatt svært vanskelig å få tak i konsollen. Hver gang butikker får inn nye partier er det enorm pågang, noe elektronikkjeden Yodobashi Camera i Japan fikk oppleve i helgen.

Til tross for at japanske myndigheter har erklært unntakstilstand for å få bukt med koronapandemien, møtte folk opp i hopetall i håp om å sikre seg en maskin. Som blant annet Kotaku melder hadde Tokyo-butikken satt opp et køsystem for å bestemme hvilke kunder som fikk kjøpe PlayStation 5, men det endte bare med at folk prøvde å presse seg foran i køen.

Twitter-bruker «AJapaneseDream», som var inne i butikken, forteller at både ansatte og møblement ble presset bakover i butikken. Det hele endte med at politiet ble tilkalt, og til slutt ble konsollsalget avlyst.

– De stanset salget fordi folk var gærne. De dyttet så hardt at selve kassaapparater og ansatte gikk baklengs. Jeg har aldri sett den type galskap i Japan før, kommenterte «AJapaneseDream».

Også i Norge er det fortsatt vrient å finne seg en PlayStation 5. Privat videresalg av konsollen har blitt et utbredt fenomen, der kunder snapper opp maskiner for å selge til godt over dobbelt pris. Når situasjonen vil bedre seg er ikke godt å si, men ifølge sjefen for AMD kan mangelen på PlayStation 5 strekke seg så langt som til andre halvdel av 2021.

LES OGSÅ: Hvor mye PC får du egentlig for prisen av en PlayStation 5? »

Siste fra forsiden